Σήμερα, το πόρισμα της Εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009 - iefimerida.gr

Σήμερα, το πόρισμα της Εξεταστικής για το έλλειμμα του 2009

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σήμερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που μελετά τις καταγγελίες σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου και του υπουργού Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την τεχνητή αύξηση, από την ΕΛ.ΣΤΑΤ. των δημοσιονομικών στοιχείων του 2009, προκειμένου η χώρα να ενταχθεί υπό τη σκέπη του ΔΝΤ και της Τρόικα.

Το πόρισμα θα περιλαμβάνει μόνον τις θέσεις των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ενώ ο ΛΑΟΣ, θα καταθέσει δικό του κείμενο. Οπως είναι γνωστό, η Ν.Δ. και το ΚΚΕ είχαν εξαρχής ανακοινώσει ότι δεν θα συμμετάσχουν στην Επιτροπή, ενώ την αποχώρησή τους από την Εξεταστική ανακοίνωσαν πριν από λίγες ημέρες ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Οι τελευταίοι κατήγγειλαν «μικροπολιτικά παιχνίδια σκοπιμότητας από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ., με αποκορύφωμα την απόφαση των πρώην υπουργών της Ν.Δ. να μην παραστούν στην Επιτροπή».

Ετσι, το τελικό κείμενο θα παραδώσει σήμερα ο πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής για την ΕΛΣΤΑΤ, Χρήστος Πρωτόπαπας στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο, όπου θα δίνονται εξηγήσεις για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό.

Οι χειρισμοί του υπουργού Οικονομικών της Ν.Δ., Γιάννη Παπαθανασίου, του τότε προϊσταμένου της στατιστικής υπηρεσίας Μανώλη Κοντοπυράκη, του υπουργού Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, θα τεθούν εκ νέου επί τάπητος.

Να θυμίσουμε πως στην κατάθεση του, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιώργος Προβόπουλος υποστήριξε ότι λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα ενδεχομένως να είχαμε αποφύγει το μνημόνιο, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά Παπακωνσταντίνου. Ομοίως έπραξε και ο προέδρος του ΟΔΔΗΧ Πέτρος Χριστοδούλου, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι «ήταν ατυχής η δήλωση του Παπακωνσταντίνου περι Τιτανικού».

Φωτογραφία: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ