Λιώνει η Αμερική για την ταινία «Τρελοί, πλούσιοι Ασιάτες» -Τρελές εισπράξεις [βίντεο] - iefimerida.gr

Λιώνει η Αμερική για την ταινία «Τρελοί, πλούσιοι Ασιάτες» -Τρελές εισπράξεις [βίντεο]

Ρεκόρ εισπράξεων έκανε η ταινία «Crazy Rich Asians». Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεπέρασε τις προσδοκίες η ταινία «Crazy Rich Asians», καταφέρνοντας να βρεθεί στην κορυφή του αμερικανικού box office το Σββατοκύριακο.

Η ταινία της Warner Bros με τους ηθοποιούς Κονστάνς Γου και Χένρι Γκόλντινγκ, είναι η πρώτη ρομαντική κωμωδία που βρίσκεται στην κορυφή εδώ και τρία χρόνια.

Η είδηση όμως είναι άλλη: είναι η πρώτη μεγάλη ταινία του Χόλιγουντ μετά το «TheJoy Luck Club» πριν από 25 χρόνια, που όλο το καστ των ηθοποιών αποτελείται από Ασιάτες.

Η ταινία με κόστος 30 εκατομμυρίων δολαρίων κατάφερε όχι μόνο να βγάλει τα έξοδά της αλλά και να έχει έσοδα (εισπράξεις 35 εκατομμυρίων δολαρίων) μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα.

Πρόκειται για μια ρομαντική κομεντί βασισμένη στο best seller του Κέβιν Κουάν, που αφηγείται την ιστορία μιας γυναίκας με καταγωγή από την Ασία που ζει στην Αμερική και που παθαίνει ένα πολιτισμικό σοκ όταν ταξιδεύει μαζί με τον σύντροφό της στην πατρίδα του τη Σιγκαπούρη και ανακαλύπτει ότι αυτός προέρχεται από μια πολύ πλούσια οικογένεια.

Όλο το καστ αποτελείται από Ασιάτες ηθοποιούς. Φωτογραφία: AP



Ο Τζεφ Γκολντστέιν, επικεφαλής της διανομής της Warner Brothers, δήλωσε: «Αυτή η ταινία είναι πολιτιστικά πολύ σημαντική και μοναδική, γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια από την τελευταία φορά που το καστ ήταν Ασιάτες. Είναι ένα από αυτά τα πρότζεκτ που ολόκληρο το στούντιο δουλεύει με πολύ πάθος».

Θεωρώντας πως πρόκειται για ένα σημείο καμπής για την αντιπροσώπευσή τους στον κινηματογράφο, πολλοί διάσημοι Αμερικανοασιάτες, υψηλού προφίλ, ξεκίνησαν ένα κίνημα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την καμπάνια #GoldOpen.

Η εκστρατεία προσέφερε δωρεάν εισιτήρια σε όλες τις ΗΠΑ για την προβολή της ταινίας και την προσπάθεια ευαισθητοποίησης για την έλλειψη ασιατικής αντιπροσώπευσης στο Χόλιγουντ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ