Σόιμπλε: «Οχι» στο τείχος του 1 τρισ. για την προστασία της Ευρωζώνης - iefimerida.gr

Σόιμπλε: «Οχι» στο τείχος του 1 τρισ. για την προστασία της Ευρωζώνης

Σόιμπλε: Απορρίπτει την πρόταση για τείχος προστασίας της Ευρωζώνης ύψους 1 τρισ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Απέρριψε χθες, την πρόταση της Γαλλίας και του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για ένα κοινό ταμείο στήριξης της Ευρωζώνης ύψους 1τρισ. ευρώ, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ.Σόιμπλε, χθες, παραμονή της συνόδου που γίνεται για το θέμα αυτό στην Κοπεγχάγη, απέρριψε ντε φάκτο την πρόταση η οποία προβλέπει ότι το κοινό ταμείο στήριξης της Ευρωζώνης θα διαθέτει «ισχύ πυρός» ύψους ενός τρισεκατομμυρίου ευρώ.

Περιλαμβάνοντας τα δάνεια που έχουν ήδη χορηγηθεί ή έχει ήδη δεσμευτεί για τη χορήγησή τους η Ευρώπη στις χώρες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και προσθέτοντας σε αυτά τους πόρους του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) που θα τεθεί σε λειτουργία τον Ιούλιο, καταλήγουμε σε ένα τείχος προστασίας έναντι της κρίσης χρέους περίπου «800 δισ. ευρώ», δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών.

«Πιστεύω ότι αποτελεί μια καλή λύση και ότι οφείλουμε να την υπερασπιστούμε όλοι μαζί προκειμένου να πείσουμε τις αγορές», σημείωσε ο κ.Σόιμπλε, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει αύριο με τους ομολόγους του της Ευρωζώνης στην πρωτεύουσα της Δανίας.

Λεπτομερώς, ο γερμανός υπουργός διευκρίνισε ότι το ποσό αυτό των 800 δισ. ευρώ περιλαμβάνει τα 500 δισ. τα οποία θα έχουν δοθεί στον ΕΜΣ, τα 200 δισεκατομμύρια των δανείων που έχουν ήδη χορηγηθεί ή έχει δεσμευτεί να χορηγήσει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ) στην Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, τα επιπρόσθετα 50 δισ. που έχουν ήδη δοθεί στην Ελλάδα και τέλος άλλα 50 δισ. που προέρχονται από ένα έκτακτο κονδύλι που έχει ήδη αντληθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Αυτό είναι πειστικό», σημείωσε ο Σόιμπλε.

«Το τείχος προστασίας, είναι κάτι σαν τα πυρηνικά σε στρατιωτικό επίπεδο, γίνεται για να μην χρησιμοποιηθεί, για λόγους αποτροπής», εξήγησε νωρίτερα από το Παρίσι ο γάλλος υπουργός Οικονομίας Φρανσουά Μπαρουέν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ