Ναυάγιο στις Οινούσσες: «Ετσι σώθηκα, πάλευα 14 ώρες με τα κύματα» -Ο διασωθείς περιγράφει [βίντεο] - iefimerida.gr

Ναυάγιο στις Οινούσσες: «Ετσι σώθηκα, πάλευα 14 ώρες με τα κύματα» -Ο διασωθείς περιγράφει [βίντεο]

Η βάρκα «Ασπασία» που ανετράπη ανοικτά των Οινουσσών -Φωτογραφία: facebook
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις δραματικές στιγμές που πέρασε περιγράφει ο διασωθείς από το ναυάγιο στις Οινούσσες Ιωάννης Πολιτάκης.

Από το ναυάγιο ανασύρθηκε νεκρός ο 68χρονος Ελληνοαμερικανός φίλος του Πλάτων Καβάφης και να αγνοείται ο 22χρονος γιος του.

«Το θέμα είναι ότι δεν βρίσκουμε το παιδί» δήλωσε συγκλονισμένος στον Alpha, ο κ. Πολιτάκης, ο οποίος είναι και νονός του 22χρονου.

«14 ώρες ήμουν μέσα στη θάλασσα και πάλευα. Προσπαθούσα και όπου με πήγαινε ο καιρός, έβλεπα ότι πάει καλά ας πούμε, να με βγάλει κάπου, έστω στην Τουρκία. Και πήγαινα κι εγώ, προσπαθούσα, κολυμπούσα να πάω πιο γρήγορα, γιατί με έσπρωχνε ο καιρός» περιγράφει.

Το σκάφος «Ασπασία» του Πλάτωνα Καβάφη, ανετράπη στις 15:25 της Παρασκευής και ο Ιωάννης Πολιτάκης σώθηκε στις 8 το πρωί του Σαββάτου

«Ο καιρός ήταν πολύ καλός Φύγαμε 2 η ώρα το μεσημέρι και 3:25 το σκάφος πήρε νερό, με αποτέλεσμα να γεμίσει με νερό ξαφνικά μέσα στα πόδια μας. Παίρνω ένα μπουγέλο και βγάζω το πρώτο, το δεύτερο μπουγέλο το νερό έξω. Μόλις πάω να βγάλω το τρίτο μπουγέλο, το σκάφος σηκώθηκε με την πρύμνη. Η πλώρη του επάνω. Ξαφνικά σβήνει και η μηχανή. Άρχισε να βυθίζεται και κρατούσαμε τα κάγκελα της βάρκας περίπου 1,5 ώρα» λέει και συνεχίζει ο κ. Πολιτάκης.

«Προσπάθησα εγώ και έλυσα ένα σχοινί που είχε περιμετρικά, στα κάγκελα μπροστά, με την έννοια να πιαστούμε για να μη χαθούμε. Πήγε το σκάφος κάτω και τους λέω και τους λέω πάρτε το σχοινί και μην το αφήνετε. Και το κρατούσαμε και οι τέσσερις μαζί το σχοινί».

Ο 22χρονος, σύμφωνα με τον ίδιο, «κάποια στιγμή θεώρησε σωστό να αφήσει το σχοινί και να προσπαθήσει κολυμπώντας να πάει προς τις Οινούσσες. Η αδελφή του παιδιού μόλις είδε ότι δεν γύριζε ο Γιάννης πίσω, θεώρησε σωστό να αφήσει και αυτή το σχοινί, να πάει πίσω από τον αδερφό της, να τον φέρει πίσω».

Όσο για τον 68χρονο Ελληνοαμερικανό που έχασε τη ζωή του, ο κ. Πολιτάκης αποκάλυψε ότι άφησε και το σχοινί και πιάστηκε από κάτι που επέπλεε για να ξεκουραστεί αλλά όταν αυτό βούλιαξε, άρχισε να του ζητάει βοήθεια. «Μου λέει, μη με αφήνεις, μη με αφήνεις. Φέρε μου το σχοινί. Είχε φύγει πάνω πάνω 50 μέτρα μακριά από εμένα. Προσπάθησα να πάω κοντά του. Έβλεπα ότι ήταν αδύνατον να πάω κοντά του και δε μπορούσα πια να του ξαναδώσω το σχοινί» κατέληξε τη συγκλονιστική του περιγραφή ο κ. Πολιτάκης.

Η βάρκα «Ασπασία» που ανετράπη ανοικτά των Οινουσσών -Φωτογραφία: facebook

Οι ευχαριστίες του γιου του

Την ίδια ώρα, τις ευχαριστίες του στο Λιμενικό και ειδικά στην Κεντρική Λιμενάρχη Χίου Ειρήνη Αργύρη, εκφράζει μέσω ανάρτησης του γιου του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο 58χρονος φίλος της οικογένειας Ι. Πολιτάκης που διασώθηκε από το ναυάγιο του σκάφους στις Οινούσσες.

Συγκεκριμένα ο Alexandros Politakis γράφει:

«Μόλις επέστρεψε ο πατέρας μου στο σπίτι. Για 14 ώρες πάλευε με τα κύματα χωρίς σωσίβιο μεταξύ Χίου και Τουρκίας. Είχε φύγει χθες το μεσημέρι για να πάει μ’ ένα φίλο και τα παιδιά του στις Οινούσσες με το σκάφος τους, το οποίο ανατράπηκε 15:25 και στις 17:00 βυθίστηκε.

Ο πατέρας των παιδιών βρέθηκε νεκρός, ενώ ακόμα αγνοείται ο 23χρονος γιος της οικογένειας. Η 24χρονη κόρη βρέθηκε τα ξημερώματα κι ο πατέρας μου στις 05:25.

Μου ζήτησε να γράψω αυτή την ανάρτηση για να ευχαριστήσω το λιμενικό, όσους βοήθησαν στην επιχείρηση διάσωσης και κυρίως το πλήρωμα του πολεμικού πλοίου Άγιος Ευστράτιος Ν080 για τη σοβαρότητα και τα ταχύτατα αντανακλαστικά· ειδικά τη λιμενάρχη Χίου, κα Αργύρη, η οποία συντόνισε τις διαδικασίες και ζήτησε να βρεθούν άμεσα καύσιμα για τα φουσκωτά σκάφη του λιμενικού, με οποιοδήποτε κόστος, ακόμα κι αν χρειαζόταν να πληρωθούν από την τσέπη των υπαλλήλων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ