Σύγχυση με το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην Ακρόπολη -Ουρές οι τουρίστες στην είσοδο [εικόνες] - iefimerida.gr

Σύγχυση με το ηλεκτρονικό εισιτήριο στην Ακρόπολη -Ουρές οι τουρίστες στην είσοδο [εικόνες]

Ωρες κάτω από το λιοπύρι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σύγχυση προκαλεί η θέσπιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου στην Ακρόπολη, χωρίς την κατάλληλη ενημερωτική καμπάνια, με αποτέλεσμα να σημειώνονται ατέλειωτες ουρές τουριστών και πολιτών, μέσα στο λιοπύρι, για την είσοδό τους στον ιερό βράχο.

Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τη δυνατότητα προαγοράς του εισιτηρίου τους, κάποιοι το μαθαίνουν στην ουρά και επιχειρούν να το κάνουν επί τόπου, ενώ και αυτό είναι δύσκολο μιας και τα κινητά στο συγκεκριμένο σημείο δεν πιάνουν.

Παράλληλα το πολυδιαφημισμένο ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο ήδη λειτουργεί σε 11 χώρους και μουσεία δεν εξυπηρετεί ακόμη ταξιδιωτικά γραφεία που βγάζουν μαζικά εισιτήρια.
Για την υπηρεσία ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίων μέσω διαδικτύου (e-ticketing) για τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και των Κλιτύων, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.etickets.tap.gr/

Ξεροσταλιάζουν επι ώρες οι επισκέπτες στην ουρά μέχρι να περάσουν την είσοδο του Ιερού Βράχου

ΥΠΠΟ: Το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο σε μόλις ένα μήνα απέφερε 9.323.666 ευρώ έσοδα

Μιλώντας στην τηλεόραση του Epsilon η Υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου τόνισε: «Υπήρξε συνέχεια στο θέμα, από τον κ. Ξυδάκη που ανακοίνωσε το ηλεκτρονικό εισιτήριο, τον κ. Μπαλτά που άρχισε να το επεξεργάζεται κι ετέθησαν τα θεμέλια, ο σχεδιασμός, κι από τότε που ανέλαβε η νέα πρόεδρος του ΤΑΠΑ μπήκε σε πιλοτική λειτουργία. Εφαρμόζεται σε 11 αρχαιολογικούς χώρους στην επικράτεια.
Πάνω από 500.000 επισκέψεις (504.410) καταγράφηκαν τον πρώτο μήνα λειτουργίας του eticket (στις 5/7/2018 λειτούργησε στην Ακρόπολη, στις 3/7/2018 είχε λειτουργήσει στην Κνωσό και στο ΑΜΗ και στις 2/7/2018 στην Αρχ. Μεσσήνη).
Το νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο σε μόλις ένα μήνα απέφερε 9.323.666 ευρώ έσοδα και μετά από δύο μόλις βδομάδες διαδικτυακής παρουσίας μετράμε 143.995 ευρώ έσοδα από πωλήσεις εισιτηρίων στο Internet. Τώρα θα ξεκινήσει το διαφημιστικό σποτ του ηλεκτρονικού εισιτηρίου».

Το εισιτήριο για την Ακρόπολη κοστίζει 20 ευρώ και το μειωμένο 10 ευρώ
Μειωμένη είσοδο δικαιούνται Έλληνες πολίτες και οι πολίτες των λοιπών κρατών - μελών της Ευρωπαικής Ένωσης άνω των 65 ετών, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή διαβατηρίου τους για την επιβεβαίωση της ηλικίας
Το ωράριο επίσκεψης στον ιερό βράχο είναι 08:00-20:00 με τελευταία είσοδο στις 19:30
Μειωμένη είσοδο δικαιούνται και οι νέοι έως 18 ετών
Για την υπηρεσία ηλεκτρονικής αγοράς εισιτηρίων μέσω διαδικτύου (e-ticketing) για τον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης και των Κλιτύων, επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση: www.etickets.tap.gr/
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ