«Να αλλάξει μετά τις γαλλικές εκλογές ο επικεφαλής του Eurogroup» - iefimerida.gr

«Να αλλάξει μετά τις γαλλικές εκλογές ο επικεφαλής του Eurogroup»

«Να αλλάξει μετά τις γαλλικές εκλογές ο επικεφαλής του Eurogroup»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Γάλλία προτιμά να μην οριστεί ο διάδοχος του Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία του Eurogroup, πριν τις γαλλικές προεδρικές εκλογές, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Οικονομικών, Φρανσουά Μπαρουέν.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό κανάλι BFM Business ο κ. Μπαρουέν είπε χαρακτηριστικά πως «δεν θα ήθελα, και αυτό θα πω αύριο, να ληφθεί απόφαση για την προεδρία του Eurogroup πριν από τις προεδρικές εκλογές» που θα διεξαχθούν στις 22 Απριλίου και 6 Μαΐου.

Ερωτώμενος για την υποψηφιότητα του Γερμανού ομολόγου του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, την οποία προωθεί το Βερολίνο, ο γάλλος υπουργός Οικονομικών τον χαρακτήρισε «αξιοσέβαστο πολιτικό άνδρα» και «υπουργό υψηλής ποιότητας». Απέφυγε όμως να εκφράσει ανοιχτά την υποστήριξή του, λέγοντας ότι γίνονται «διαπραγματεύσεις για πολλές θέσεις». Μεταξύ αυτών είναι η θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (BERD), για την οποία η Γαλλία προτείνει τον Φιλίπ ντε Φοντέν Βιβ Κουρτάζ, μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και η θέση του διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ