Εξαλλοι οι Βρετανοί με το κόστος του γάμου της πριγκίπισσας Ευγενίας – Οι διάσημοι καλεσμένοι [εικόνες] - iefimerida.gr

Εξαλλοι οι Βρετανοί με το κόστος του γάμου της πριγκίπισσας Ευγενίας – Οι διάσημοι καλεσμένοι [εικόνες]

Έναν ανοιχτό γάμο με διάσημους καλεσμένους θα κάνει η πριγκίπισσα Ευγενία. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έντονη ήταν η αντίδραση των Βρετανών μετά την αποκάλυψη πως θα κληθούν να πληρώσουν 2,23 εκατομμύρια ευρώ για την ασφάλεια στο γάμο της πριγκίπισσας Ευγενίας – της 9ης στη διαδοχή του θρόνου.

Ο βασιλικός γάμος που θα πραγματοποιηθεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο Γουίνσδορ, όπου παντρεύτηκαν τον περασμένο Μάιο ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, έχει διπλασιαστεί σε έξοδα εξαιτίας φόβων για τρομοκρατικές επιθέσεις.

Ο γάμος θα γίνει στις 12 Οκτωβρίου στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο κάστρο Γουίνσδορ

Η 28χρονη πριγκίπισσα θα έχει επίσης ένοπλη φρουρά όταν θα παντρευτεί τον εκλεκτό της καρδιάς της Τζακ Μπρουκσμπανκ στις 12 Οκτωβρίου, αναφέρει η Daily Mirror.

Η Ευγενία, που δεν ασκεί βασιλικά καθήκοντα, είναι αποφασισμένη να απολαύσει όσο το δυνατόν περισσότερο το γάμο της και μάλιστα θα κάνει κι αυτή μια βόλτα με ανοιχτή άμαξα με τον σύζυγό της γύρω από τους δρόμους του κάστρου.

Βόλτα με ανοιχτή άμαξα αποφάσισε να κάνει και η πριγκίπισσα Ευγενία, όπως έκαναν Χάρι και Μέγκαν

Στον γάμο, που αρχικά αναμενόταν να κοστίσει περίπου 840.000 ευρώ, θα υπάρχουν δεκάδες αξιωματικοί που θα ερευνήσουν την διαδρομή εξονυχιστικά εκ των προτέρων και κανένα αεροσκάφος δεν θα μπορεί να πετάξει από το σημείο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Επίσης, χθες, τα βρετανικά μέσα αποκάλυψαν πως στη λίστα των καλεσμένων περιλαμβάνονται μεγάλα ονόματα, όπως ακριβώς και στο γάμο του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν. Μεταξύ αυτών, συμπεριλαμβάνονται οι Αμάλ και Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζέιμς Μπλαντ, Κρεσίντα Μπόνας, Έλτον Τζον και οι Μπέκαμ.

Μεταξύ των διάσημων καλεσμένων αναμένεται να είναι και το ζεύγος Αμάλ και Τζορτζ Κλούνεϊ

Αλλά ο κατάλογος των καλεσμένων περιλαμβάνει και πιο νέα άτομα, όπως οι Έλι Γκούλντινγκ, Κάρα Ντελεβίν, Σούκι Γουοτερχάουζ, Κέιτ Μος και Σίντι Κρόφορντ.

Αλλά και η οικογένεια Μπέκαμ

Η βουλευτής των Εργατικών Έμμα Ντεντ Κόουντ, της οποίας η εκλογική περιφέρεια περιλαμβάνει την κατοικία της Ευγενίας και του Τζακ στο παλάτι του Κένσινγκτον, δήλωσε ότι ο λογαριασμός αυτός σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα να «αναθεωρηθεί ο ρόλος και το κόστος των μικρών βασιλικών».

Ο Έλτον Τζον με τον σύζυγό του

Όπως δήλωσε στην Mirror: «Σε αυτές τις περιόδους αυξημένων κινδύνων ασφαλείας είναι ανεύθυνο ένα μικρό μέλος της βασιλικής οικογένειας να κάνει έναν τόσο ευρύ γάμο».

Και η πρώην του πρίγκιπα Χάρι, Κρεσίντα Μπόνας

Ο ίδιος ο γάμος θα πληρωθεί από τους γονείς του ζευγαριού – τον πρίγκιπα Άντριου και την Σάρα Φέργκιουσον από την πλευρά της Ευγενίας.

Εκπρόσωπος της βασιλικής οικογένειας δήλωσε: «Τα έξοδα για την ασφάλεια θα μοιραστούν μεταξύ των επιμέρους αστυνομικών δυνάμεων και του τοπικού συμβουλίου. Όλα τα άλλα έξοδα θα καλυφθούν από τις οικογένειες του ζευγαριού».

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ