Αφιέρωμα της FAZ: Ο «ασυνήθιστος» Θεόδωρος Πάγκαλος που κλείνει τα 80 - iefimerida.gr

Αφιέρωμα της FAZ: Ο «ασυνήθιστος» Θεόδωρος Πάγκαλος που κλείνει τα 80

Θεόδωρος Πάγκαλος (Φωτογραφία: INTIME NEWS)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με αφορμή τα 80ά του γενέθλια, την 17η Αυγούστου, η Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύει μια συνοπτική παρουσίαση της πολιτικής σταδιοδρομίας του Θεόδωρου Πάγκαλου.

«Για υπουργός Εξωτερικών το στυλ του ήταν ασυνήθιστο», παρατηρεί η εφημερίδα της Φραγκφούρτης, παραθέτοντας ως παραδείγματα παλαιότερη δήλωση του Θεόδωρου Πάγκαλου ότι η Γερμανία «είναι ένας γίγαντας (…) με μυαλό μικρού παιδιού», αλλά και υβριστικούς χαρακτηρισμούς εναντίον Τούρκων πολιτικών.

Αφιέρωμα της FAZ: Ο «ασυνήθιστος» Θεόδωρος Πάγκαλος που κλείνει τα 80 | iefimerida.gr 0

Η FAZ, υπενθυμίζει ότι ο Θεόδωρος Πάγκαλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει το 1999 από το υπουργείο Εξωτερικών εξαιτίας της υπόθεση Οτσαλάν, για να επανέλθει στα υψηλά αξιώματα ως αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπανδρέου το 2009.

«Ο Πάγκαλος παρέμεινε δεξιοτέχνης των υψηλών τόνων, είπε όμως και σκληρές αλήθειες. Ο τίτλος ενός από τα βιβλία του έγινε σλόγκαν της ελληνικής κρίσης: «Τα φάγαμε όλοι μαζί». Η θέση που εκφράζει είναι ότι εκλογείς και εκλεγμένοι συνέργησαν στην καταστροφή της χώρας, δεδομένου ότι μόνον οι πολιτικοί που μοίραζαν ακριβά εκλογικά δώρα επιβραβεύονταν με εκλογικές νίκες».

Αφιέρωμα της FAZ: Ο «ασυνήθιστος» Θεόδωρος Πάγκαλος που κλείνει τα 80 | iefimerida.gr 1

Πηγή: DW

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Θεόδωρος Πάγκαλος FAZ γενέθλια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ