Το Κρεμλίνο δεν εξετάζει το θέμα της απονομής χάριτος στον Ουκρανό σκηνοθέτη Ολεγκ Σεντσόφ - iefimerida.gr

Το Κρεμλίνο δεν εξετάζει το θέμα της απονομής χάριτος στον Ουκρανό σκηνοθέτη Ολεγκ Σεντσόφ

Διαμαρτυρία για τον Ολέγκ Σεντσόφ/ Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Κρεμλίνο απαντώντας στο ερώτημα, αν υπάρχει ενδεχόμενο να δοθεί χάρη στον Ουκρανό σκηνοθέτη Όλεγκ Σεντσόφ, ο οποίος συνεχίζει επί τρεις μήνες της απεργία πείνας στις φυλακές στις οποίες κρατείται, υπενθύμισε ότι ο Σεντσόφ έχει καταδικαστεί για τρομοκρατία, κατηγορία την οποία ο ίδιος αρνείται.

«Προτείνω να μην ξεχνάτε ότι πρόκειται για έναν άνθρωπό που έχει καταδικασθεί με βάση το άρθρο περί «τρομοκρατίας», ο οποίος ήταν έτοιμος να τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στην Κριμαία» δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας ότι «ασφαλώς δεν πρέπει κανείς να το ξεχνάει πρωτίστως αυτό». Στο ερώτημα περί απονομής χάριτος, ο Πεσκόφ είπε ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη στην περίπτωση αυτή οι κανονισμοί που προβλέπει η ρωσική νομοθεσία.

Στις 15 Αυγούστου ο Πεσκόφ είχε δηλώσει ότι δεν θεωρεί σωστές τις δηλώσεις που γίνονται ότι το Κρεμλίνο δεν αρνείται να δώσει χάρη στον Σεντσόφ, καθώς ο ίδιος μέχρι στιγμής δεν έχει υποβάλλει σχετική αίτηση.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ