Άγριο ξύλο μεταξύ νεοφασιστών και μελών της νεολαίας του ΛΑΟΣ

Εκτεταμένα επεισόδια συνέβησαν το μεσημέρι στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, όταν κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των φοιτητών της Φυσικομαθηματικής Σχολής, περίπου 40 κουκουλοφόροι οπλισμένα με μαχαίρια, τσεκούρια και λοστούς, εισέβαλαν στο χώρο και έπαιξαν άγριο ξύλο με φοιτητές, μέλη της νεολαίας του ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με το 24h.gr αλλά και ανακοίνωση της νεολαίας του Συνασπισμού τα άτομα αυτά ήταν νεοφασίστες. Κατά την διάρκεια της συμπλοκής, υπήρξαν αρκετοί τραυματισμοί, ενώ η σύρραξη γενικεύτηκε με την είσοδο στον καβγά και νεαρών από τον αναρχικό χώρο, οι οποίοι έπαιξαν μπουνιές με άτομα και από τις δύο πλευρές. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τραυματίστηκαν αρκετοί νεαροί. Δύο εξ αυτών κατέληξαν με ράμματα στο νοσοκομείο ενώ ένας άλλος λιποθύμησε.

Διαψεύδει η Χρυσή Αυγή - Καταγγέλλει προεκλογικές προβοκάτσιες

Αξίζει να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή καταγγέλει ότι δεν υπήρξε εμπλοκή νεολαίων της στα επεισόδια, κατηγορώντας τα ΜΜΕ για προβοκάτσια. Ολόκληρη η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής:

«Πολλά ιστολόγια και ΜΜΕ έκαναν αναφορά περί άγριων συμπλοκών μεταξύ ομάδων που ισχυρίζονται ότι ανήκουν στην Χρυσή Αυγή και Αναρχικών. Οι συμπλοκές ξεκίνησαν όταν, όπως λένε, μία ομάδα περίπου 30 ατόμων, που δήλωσαν μέλη της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν με κράνη και ρόπαλα κατά φοιτητών που φέρονται να ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συμπλοκές ξεκίνησαν από το φυσικομαθηματικό και επεκτάθηκαν μέχρι τη φιλοσοφική σχολή! Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΣΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΚΟΦΑΝΤΕΣ ΤΗΣ, ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΕΣ!»

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ