Οι ΗΠΑ θα σκεφτούν την άρση των κυρώσεων, εάν η Τουρκία απελευθερώσει τον πάστορα - iefimerida.gr

Οι ΗΠΑ θα σκεφτούν την άρση των κυρώσεων, εάν η Τουρκία απελευθερώσει τον πάστορα

Σάρα Σάντερς (Φωτογραφία: AP Photo/Andrew Harnik)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Να άρουν τις επιβληθείσες κυρώσεις κατά της Τουρκίας θα σκεφτούν οι ΗΠΑ, εάν απελευθερωθεί ο πάστορας Μπράνσον, όπως αναφέρει ο Λευκός Οίκος, σύμφωνα με το Reuters.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σάντερς, επέμεινε πως η αύξηση των τιμολογιών χάλυβα και αλουμινίου δεν συνδέονται με τη φυλάκιση του πάστορα.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως «λυπηρές» τις οικονομικές κυρώσεις που ανακοίνωσε νωρίτερα η Αγκυρα απαντώντας στα μέτρα που έλαβε η Ουάσιγκτον κι αξιώνοντας εκ νέου την άμεση απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον.

«Οι τελωνειακοί δασμοί της Τουρκίας προκαλούν μετά βεβαιότητας λύπη και αποτελούν βήμα προς τη λάθος κατεύθυνση. Οι τελωνειακοί δασμοί που επέβαλαν οι ΗΠΑ σε βάρος της Τουρκίας έχουν να κάνουν με συμφέροντα εθνικής ασφαλείας. Οι (δασμοί ) εκείνων (της Τουρκίας) αποτελούν αντίποινα» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Τουρκία ΑΝΤΡΙΟΥ ΜΠΡΑΝΣΟΝ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ