Αυτές οι τρεις τροφές προλαμβάνουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου σύμφωνα με νέα μελέτη - iefimerida.gr

Αυτές οι τρεις τροφές προλαμβάνουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου σύμφωνα με νέα μελέτη

Unsplash
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

H πρόληψη είναι η καλύτερη ασπίδα προστασίας ενάντια σε κάθε ασθένεια.

Οι υγιεινές συνήθειες είναι αυτές που μπορούν να «χτίσουν τείχος» και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης μιας νόσου, που μπορεί ακόμα και να μας κοστίσει τη ζωή.

Ο καρκίνος του παχέος εντέρου αποτελεί την τρίτη συχνότερη κακοήθη νόσο στους άνδρες (μετά τον πνεύμονα και τον προστάτη), όσο και στις γυναίκες (μετά τον πνεύμονα και τον μαστό).

Η κολονοσκόπηση είναι η μέθοδος που μας επιτρέπει να εντοπίσουμε τους πολύποδες στο έντερο και να τους αφαιρέσουμε πριν εξελιχθούν σε κακοήθεις.

Η έγκαιρη διάγνωση έχει υψηλά ποσοστά ίασης στα αρχικά στάδια. Η κατανάλωση αλκοόλ και ανθυγιεινών τροφών, το κάπνισμα, ο διαβήτης, η καθιστική ζωή αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισής του.

Μια νέα μελέτη (που πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια και που δημοσιεύεται στο περιοδικό Immunity) έρχεται για να μας δώσει «food for thought», αποκαλύπτοντας τρεις τροφές που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου.

Οι 3 τροφές που προλαμβάνουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου, στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καρκίνος παχέος εντέρου
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ