Παπαδήμος αδειάζει Μπαμπινιώτη - Φήμες για παραίτηση του υπουργού - iefimerida.gr

Παπαδήμος αδειάζει Μπαμπινιώτη - Φήμες για παραίτηση του υπουργού

Παπαδήμος αδειάζει Μπαμπινιώτη - Φήμες για παραίτηση του υπουργού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Λουκάς Παπαδήμος τηλεφώνησε στον Γιώργο Μπαμπινιώτη ξεκαθαρίζοντας του πως ο νόμος για τα πανεπιστήμια θα εφαρμοστεί χωρίς να υπάρξει καμία παρέκκλιση. Χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός τόνισε στον υπουργό Παιδείας πως δε θα υπάρξει καμία απολύτως τροποποίηση στο νόμο, ο οποίος θα πρέπει να εφαρμοστεί όπως τον ψήφισε η Βουλή, ενώ υπογράμμισε πως θα πρέπει να αντιμετωπισθεί άμεσα το πρόβλημα των χρηματοδοτήσεων.

Υπενθυμίζεται πως ο κ.Μπαμπινιώτης είχε προτείνει στον πρωθυπουργό τη σύσταση μίας επιτροπής με σκοπό την αλλαγή του Νόμου - Πλαισίου και ειδικότερα των διατάξεων που αφορούν την αναστολή χρηματοδότησης των ιδρυμάτων. Παράλληλα ζήτησε την αναστολή της μη χρηματοδότησης των ΑΕΙ τα οποία επιπλέον έχουν υποστεί σημαντικά οικονομικά πλήγματα λόγω και του κουρέματος του χρέους.

Την ίδια ώρα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής υποστήριξε πως ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος έχει δώσει ρητή εντολή να εφαρμοστεί ο νόμος για την παιδεία, αδειάζοντας ουσιαστικά τον υπουργό Παιδείας Γιώργο Μπαμπινιώτη, ο οποίος είχε ταχθεί υπέρ της αναστολής του νόμου για τη χρηματοδότηση των ΑΕΙ.

Ο κ.Καψής μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά πως το Εθνικό Συμβούλιο Παιδείας καλείται να βρει τρόπους με τους οποίους θα εφαρμοστεί καλύτερα ο νόμος. Πρόσθεσε πως η αναστολή της μη χρηματοδότησης των Πανεπιστημίων θα ισχύσει μόνο για το 2012.

Από το περιβάλλον του κ.Μπαμπινιώτη πάντως διέρρευσαν φήμες πως ο υπουργός Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο ακόμα και να παραιτηθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ