To iefimerida στην Ορεστιάδα: Φωταγωγημένα όλα τα δημοτικά κτίρια της πόλης για τους δυο στρατιωτικούς [εικόνες] - iefimerida.gr

To iefimerida στην Ορεστιάδα: Φωταγωγημένα όλα τα δημοτικά κτίρια της πόλης για τους δυο στρατιωτικούς [εικόνες]

Φωταγωγήθηκαν τα δημοτικά κτίρια της Ορεστιάδας για την απελευθέρωση των στρατιωτικών
ΙΑΣΩΝ ΠΙΠΙΝΗΣ

Συγκίνηση και ενθουσιασμός επικρατούν στην Ορεστιάδα, τόπο καταγωγής ενός εκ των δυο στρατιωτικών, που μετά τα μεσάνυχτα αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Το iefimerida βρίσκεται στην Ορεστιάδα και καταγράφει το κλίμα που επικρατεί. Η Δημοτική Αρχή μόλις πληροφορήθηκε την είδηση της απελευθέρωσης των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, αποφάσισε από κοινού με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις σε μια συμβολική κίνηση να φωταγωγηθούν όλα τα δημοτικά κτίρια της πόλης.

Φωταγωγήθηκαν όλα τα δημοτικά κτίρια

“Σε πλήρη συμφωνία με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, δώσαμε εντολή φωταγώγησης όλων των δημοτικών κτιρίων. Με το καλό, να σφίξουν οι γονείς στην αγκαλιά τους τα παλικάρια τους”, έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης.

To iefimerida στην Ορεστιάδα: Φωταγωγημένα όλα τα δημοτικά κτίρια της πόλης για τους δυο στρατιωτικούς [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του iefimerida, το κτίριο του δημαρχείου στην κεντρική πλατεία της Ορεστιάδας έχει φωταγωγηθεί, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με άλλα δημοτικά κτίρια, όπως είναι το Πολιτιστικό Πολύκεντρο.

To iefimerida στην Ορεστιάδα: Φωταγωγημένα όλα τα δημοτικά κτίρια της πόλης για τους δυο στρατιωτικούς [εικόνες] | iefimerida.gr 1
To iefimerida στην Ορεστιάδα: Φωταγωγημένα όλα τα δημοτικά κτίρια της πόλης για τους δυο στρατιωτικούς [εικόνες] | iefimerida.gr 2
To iefimerida στην Ορεστιάδα: Φωταγωγημένα όλα τα δημοτικά κτίρια της πόλης για τους δυο στρατιωτικούς [εικόνες] | iefimerida.gr 3
To iefimerida στην Ορεστιάδα: Φωταγωγημένα όλα τα δημοτικά κτίρια της πόλης για τους δυο στρατιωτικούς [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Την ίδια στιγμή, στο τελωνείο Καστανεών, τις πρώτες ώρες που εγινε γνωστή η είδηση της αποφυλάκισης των «Δυο» και πριν γίνει γνωστό ότι τελικά θα μεταφερθούν στην Θεσσαλονίκη, υπήρξε κινητικότητα με κατοίκους να ετοιμάζονται να τους υποδεχθούν. Υπενθυμίζεται ότι οι «Δυο» συνελήφθησαν από τους Τούρκους την 1η Μαρτίου στις περιοχή Καστανεών στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Όπως βλέπετε στην φωτογραφία του iefimerida στις Καστανιές δεν υπάρχει καμία κινητικότητα, όπου άλλωστε τους τελευταιους μήνες οι ροές Ελληνων προς την Τουρκία είχαν μειωθεί δραματικά.

Σχεδιάζουν επίσημη υποδοχή στην Ορεστιάδα

Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida, η μεταφορά των δυο στρατιωτικών θα μπορούσε να γίνει από το αεροδρόμιο που βρίσκεται στην περιοχή Τσόρλο της Τουρκίας, μεταξύ Αδριανούπολης και Κωνσταντινούπολης.
Την ίδια στιγμή, η δημοτική Αρχή εξετάζει το ενδεχόμενο να πραγματοποιήσει επίσημη υποδοχή όταν ο Δημήτρης Κούκλατζης επιστρέψει στην Ορεστιάδα, κάτι που όμως δεν αναμένεται να συμβεί τις επόμενες ώρες, καθώς η άφιξη των δυο στρατιωτικών θα γίνει στην Θεσσαλονίκη.

Οι δυο Έλληνες στρατιωτικοί παρέμειναν 167 μέρες στις τουρκικές φυλακές με τους γονείς του να αγωνιούν καθημερινά. Πριν από λίγες ώρες έφθασαν τα ευχάριστα νέα και σε ολόκληρη την Ορεστιάδα επικρατεί κλίμα συγκίνησης αλλά και ενθουσιασμού. Οι γονείς του Δημήτρη Κούκλατζη βρίσκονταν στην Θεσσαλονίκη όταν πληροφορήθηκαν το γεγονός. «Παραμονή της γιορτής της Παναγιάς ζούμε ένα θαύμα, στο οποίο δεν πάψαμε να πιστεύουμε ούτε στιγμή. Ευχαριστούμε ολόψυχα τον Θεό, την Παναγία, την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που δεν έπαψαν ούτε στιγμή να αγωνίζονται για την επιστροφή του Δημήτρη και του Άγγελου» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο Νίκος Κούκλατζης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ