Οθωνας: 4.500 αστυνομικοί θα φυλάνε εξωτερικά τα στρατόπεδα των μεταναστών - iefimerida.gr

Οθωνας: 4.500 αστυνομικοί θα φυλάνε εξωτερικά τα στρατόπεδα των μεταναστών

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τις ακριβείς προδιαγραφές των κλειστών κέντρων -στρατοπέδων- προσωρινής «φιλοξενίας» μεταναστών έδωσε σήμερα ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Οθωνας.Επεσήμανε ότι ουσιαστικά πρόκειται για φυλακές όπου θα διαμένουν προσωρινά έως ότου αποφασιστεί αν θα έχουν το δικαίωμα ελεύθερης παραμονής στην Ελλάδα ή θα επαναπροωθηθούν στις πατρίδες τους.

Ο κ. Οθωνας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι τα 30 αυτά κέντρα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση θα έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

Θα φιλοξενούν από 1.000 άτομα το καθένα. Αυτοί θα κοιμούνται σε προκατασκευασμένους οικίσκους των 10 έως 15 ατόμων με κλιματισμό. Θα είναι χωρισμένοι σε 20 κυψέλες των 50 ατόμων. Κάθε κυψέλη θα έχει δικό της εστιατόριο 75 τετραγωνικών μέτρων, χώρο άσκησης θρησκευτικών καθηκόντων 50 τετραγωνικών, στέγαστρο προαυλισμού και χώρο αθλοπαιδιάς.

Για κάθε κέντρο θα δημιουργηθεί μια νέα υπηρεσία Διαχείρισης της Ελληνικής Αστυνομίας 150 ατόμων, ενώ θα υπάρξει και εσωτερική φύλαξη από ιδιωτικές δυνάμεις ασφαλείας (security).

Κατά την άποψη του κ. Οθωνα, «το πολιτικό περιβάλλον ευρύτερης πολιτικής και κοινοβουλευτικής στήριξης όπως διαμορφώνεται από την κυβέρνηση Παπαδήμου, είναι κατάλληλο για να ληφθούν μια σειρά πρωτοβουλίες, όπως αυτή για τη λύση του συγκεκριμένου προβλήματος που χρονίζει.»

Οπως επισήμανε, «είναι η καλύτερη λύση καθώς αυτοί οι άνθρωποι σήμερα είναι στοιβαγμένοι είτε στα κρατητήρια, είτε στριμώχνονται σε διαμερίσματα, καθότι γίνονται θύματα ενός δεύτερου δουλεμπορίου, αφού έρθουν στην Ελλάδα».

«Λέμε λοιπόν, ότι το κράτος πρέπει να αναλάβει με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τη φιλοξενία τους, την κράτησή τους, ούτως ώστε να σταματήσει αυτή η κατάσταση που δεν τιμά κανέναν μας», σημείωσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ