Διήμερο λουκέτο στο ΤΕΙ Σερρών λόγω PSI και μειώσεων στον προϋπολογισμό - iefimerida.gr

Διήμερο λουκέτο στο ΤΕΙ Σερρών λόγω PSI και μειώσεων στον προϋπολογισμό

Kλειστό σήμερα και αύριο το ΤΕΙ Σερρών λόγω PSI και μειώσεων στον προϋπολογισμό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αναστέλλει τη λειτουργία του σήμερα και αύριο το ΤΕΙ Σερρών τόσο για τις μειώσεις που υπέστη στον τακτικό προϋπολογισμό του, όσο και για την αναγκαστική μείωση που δέχθηκε λόγω του PSI.

Βάσει νόμου του κράτους, τα υπόλοιπα των λογαριασμών που διατηρούσαν τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας στην Τράπεζα της Ελλάδος, μετατράπηκαν σε ομόλογα του δημοσίου, με αποτέλεσμα να μειωθεί αισθητά το μεγαλύτερο μέρος του ποσού που διατηρούσαν, καθώς υπάχθηκαν στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI)

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε το ΤΕΙ Σερρών, ο τακτικός του προϋπολογισμός μειώθηκε κατά 50% περίπου, σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2009, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «παράνομα και καταχρηστικά και χωρίς τη συγκατάθεση του, η Τράπεζα της Ελλάδος, αγόρασε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου με τα αποθεματικά ταυ Ιδρύματος, τα Οποία στις 12.3.2012 υπέστησαν «κούρεμα» κατά 68%».

Ο πρόεδρος του ΤΕΙ Σερρών, Δημήτρης Πασχαλούδης, από την άλλη, δήλωσε πως «υπό αυτές τις προϋποθέσεις και συνθήκες το Τ.Ε.Ι. Σερρών αδυνατεί να λειτουργήσει έστω και στοιχειωδώς και να παρέχει το επίπεδο εκπαίδευσης και έρευνας που αρμόζει σε ένα Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ