Τσακαλώτος: H κρίση στην Τουρκία δεν επηρεάζει την καθαρή έξοδο της Ελλάδας - iefimerida.gr

Τσακαλώτος: H κρίση στην Τουρκία δεν επηρεάζει την καθαρή έξοδο της Ελλάδας

Ο υπουργός Οικονομικών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η «καθαρή έξοδος της ελληνικής οικονομίας από τα μνημόνια» δεν επηρεάζεται από τα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στον ενημερωτικό ιστότοπο «newpost.gr».

Ειδικότερα ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε πως «η ελληνική κυβέρνηση, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις στην τουρκική οικονομία. Η ευχή μας είναι οι γείτονες να ξεπεράσουν γρήγορα τα προβλήματά τους.

Ωστόσο, τα προβλήματα της τουρκικής οικονομίας δεν επηρεάζουν την καθαρή έξοδο της ελληνικής οικονομίας από τα μνημόνια. Η καθαρή έξοδος στηρίζεται:

  • Στη συμφωνία του Eurogroup για το ρύθμιση του χρέους.
  • Στο μαξιλαράκι ρευστότητας (cash buffer) που έχουμε δημιουργήσει και διασφαλίζει την κάλυψη των χρηματοδοτικών αναγκών του Δημοσίου για τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Κατά συνέπεια, ο σχεδιασμός της ελληνικής κυβέρνησης δεν επηρεάζεται από βραχυπρόθεσμες αναταράξεις στις χρηματαγορές. Στις 21 Αυγούστου η Ελλάδα ανοίγει νέα σελίδα και αυτό είναι οριστικό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ