Μήνυμα Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μετά τις 20 Αυγούστου θα είναι υπό στενή παρακολούθηση - iefimerida.gr

Μήνυμα Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα μετά τις 20 Αυγούστου θα είναι υπό στενή παρακολούθηση

Ο επικεφαλής του ESM
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θα ήταν αλαζονικό να πούμε ότι κάναμε τα πάντα καλά με την Ελλάδα, αλλά επί της αρχής ενεργήσαμε σωστά δηλώνει στην ηλεκτρονική έκδοση του Spiegel ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ο επικεφαλής του ESM υποστηρίζει ότι αν η χώρα μας συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις θα είναι στο σωστό μονοπάτι. «Η κρίση στο σύνολο της Ευρώπης έχει τελειώσει εδώ και καιρό. Το τέλος του προγράμματος του ESM για την Ελλάδα στις 20 Αυγούστου είναι ο επίλογος. Αλλά η Αθήνα θα παραμείνει υπό στενή σχέση με τον ESM. Με 204 δισ. ευρώ σε δάνεια είμαστε ο μεγαλύτερος δανειστής.

Λόγω των μακροπρόθεσμων ωριμάνσεων και των χαμηλών επιτοκίων η Ελλάδα γλιτώνει κάθε χρόνο περίπου 12 δισ. ευρώ από τις ανάγκες εξυπηρέτησης χρέους. Για τους λόγους αυτού μετά το τέλος του προγράμματος η Ελλάδα θα είναι υπό στενότερη παρακολούθηση σε σχέση με τα άλλα κράτη που βρέθηκαν σε πρόγραμμα, τόσο από τον ESM όσο και από τους άλλους θεσμούς», διευκρινίζει ο κ. Ρέγκλινγκ.

Μιλώντας για τα προσωπικά διδάγματα που πήρε από την κρίση υποστηρίζει ότι «ανέπτυξα τεράστιο σεβασμό για τον ελληνικό λαό που έπρεπε να αποδεχτεί επώδυνες προσαρμογές. Μισθοί και συντάξεις έπρεπε να κοπούν κατά 30%. Ο αριθμός των εργαζόμενων στο Δημόσιο έπρεπε επίσης να μειωθεί σημαντικά.

Εύχομαι αυτή η προσαρμογή να εκτιμηθεί περισσότερο στη Γερμανία. Αυτές οι περικοπές ήταν ουσιώδεις για να αποκατασταθούν τα δημόσια οικονομικά και η ανταγωνιστικότητα. Οι Ελληνες τα αποδέχτηκαν γιατί θέλουν να μείνουν στην Ευρωζώνη».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ