Μέσα στις επόμενες ώρες, στη Γαλλία, η κηδεία του μακελάρη της Τουλούζης - iefimerida.gr

Μέσα στις επόμενες ώρες, στη Γαλλία, η κηδεία του μακελάρη της Τουλούζης

Μέσα στις επόμενες ώρες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μέσα στις επόμενες ώρες θα τελεστεί η κηδεία του δράστη της Τουλούζης, Μοχάμεντ Μέραχ, στη Γαλλία, μετά την άρνηση των αρχών στο Αλγέρι να δεχθούν τη σορό, επικαλούμενοι θρησκευτικούς λόγους.

Ο επικεφαλής του Μεγάλου Τεμένους στο Παρίσι, Αμπντάλα Ζέκρι, ανέφερε πως η οικογένειας του Μοχάμεντ Μέραχ του ζήτησε να φροντίσει για την κηδεία

Ο Αμπντάλα Ζέκρι βρίσκεται στην Τουλούζη της νοτιοδυτικής Γαλλίας, όπου ο Μεράχ διέπραξε πέντε από τις επτά δολοφονίες, ενός στρατιωτικού, τριών παιδιών και ενός ραβίνου καθηγητή στο εβραϊκό σχολείο Οζάρ Χατοράχ. Στην πόλη αυτή, όπου γεννήθηκε και κατοικούσε, θα ταφεί.

«Πιστεύω ότι η κηδεία θα γίνει στην Τουλούζη, σε ένα μουσουλμανικό τετράγωνο στο κοιμητήριο του Κορνεμπαριέ», πρόσθεσε ο Ζέκρι.

Η αναχώρηση της σορού με την τακτική πτήση Τουλούζη-Αλγέρι των Αλγερινών Αερογραμμών είχε προγραμματιστεί για τις 13:15' (14:15' ώρα Ελλάδος), όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από την οικογένεια.

Πριν από την άρνηση των αλγερινών αρχών, η σορός αναμενόταν νωρίς το απόγευμα στο Αλγέρι. Η ταφή του Μεράχ θα τελείτο στο χωριό Μπεζάζ αρκετές δεκάδες χιλιόμετρα νοτίως του Αλγερίου, απ΄όπου κατάγεται ο πατέρας του Μεράχ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ