Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ-Γκουτέρες για την αποτελεσματικότητα των Ηνωμένων Εθνών - iefimerida.gr

Τηλεφωνική επικοινωνία Λαβρόφ-Γκουτέρες για την αποτελεσματικότητα των Ηνωμένων Εθνών

Σεργκέι Λαβρόφ & Αντόνιο Γκουτέρες (Φωτογραφία: AP Photo/Craig Ruttle)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, είχε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, τη Δευτέρα 13 Αυγούστου.

Σύμφωνα με το ρωσικό ΥΠΕΞ, οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν τις προοπτικές βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των Ηνωμένων Εθνών, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης των συγκρούσεων και των ειρηνευτικών προσπαθειών.

Επί τάπητος τέθηκε και το ζήτημα της Συρίας, όπου συμφώνησαν πως η πρόοδος στην επίλυση των κρίσεων εξαρτάται άμεσα από την ετοιμότητα των κρατών μελών του ΟΗΕ να καταβάλουν κοινές προσπάθειες βάσει του διεθνούς δικαίου, των στόχων και των αρχών του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.

Κατόπιν αιτήματος του, ο γ.γ. ενημερώθηκε για τις επαφές μεταξύ των Επιτρόπων για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Σεργκεί Λάβροφ Αντόνιο Γκουτέρες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ