Τα ιταλικά ομόλογα «θύμα» της τουρκικής κρίσης -Κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες - iefimerida.gr

Τα ιταλικά ομόλογα «θύμα» της τουρκικής κρίσης -Κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες

Τα ιταλικά ομόλογα κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες (Φωτογραφία αρχείου: AP/ Richard Drew)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα ιταλικά ομόλογα κατέγραψαν τις μεγαλύτερες απώλειες στις αγορές της ευρωζώνης, καθώς η νομισματική αναταραχή στην Τουρκία πυροδοτεί φόβους για μετάδοση της κρίσης στα πλέον επισφαλή assets, σύμφωνα με το Bloomberg.

Το spread του δεκαετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου γερμανικού αυξήθηκε στο υψηλότερο σημείο από τον Μάιο. Η Ιταλία δεν θα γίνει στόχος κερδοσκοπικών επιθέσεων, τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Λουίτζι Ντι Μάιο.

«Οι επενδυτές φεύγουν για ασφαλή καταφύγια και η περιφέρεια πλήττεται σκληρά. Η δήλωση του Ντι Μάιο δεν ήταν θετική, επειδή μοιάζει με τη ρητορική περί οικονομικού πολέμου που ακούγεται από την Τουρκία», σχολίασε ο Μάρτιν φαν Βλιετ, στρατηγικός αναλυτής επιτοκίων της ING Groep NV.

«Δεν βλέπω την κυβέρνηση να απειλείται από τον συγκεκριμένο κίνδυνο, αποτελεί περισσότερο μια ελπίδα της αντιπολίτευσης», δήλωσε ο Ντι Μάιο σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Πρόσθεσε δε ότι αν «κάποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις αγορές ενάντια στην κυβέρνηση, πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορούμε να απειληθούμε».

Ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε χθες ότι αναμένει επιθέσεις των κερδοσκόπων στις ιταλικές χρηματοπιστωτικές αγορές αυτό το μήνα, αλλά η χώρα έχει τα μέσα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ