Το Πάρκο της Γαλλίας «γεννήθηκε» στη Θεσσαλονίκη - iefimerida.gr

Το Πάρκο της Γαλλίας «γεννήθηκε» στη Θεσσαλονίκη

Πάρκο Γαλλίας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Mε τη φύτευση μιας ελιάς εγκαινιάστηκε στη Θεσσαλονίκη το «Πάρκο της Γαλλίας» από τον δήμαρχο της πόλης Γιάννης Μπουτάρη, τον Γάλλο πρόξενο Κριστιάν Τιμονιές και πλήθος μαθητών οι οποίοι φύτεψαν δέντρα και θάμνους.

Το πάρκο βρίσκεται απέναντι από το νέο δημαρχείο της πόλης και θα φιλοξενήσει το επόμενο διάστημα έκθεση φωτογραφιών από πάρκα του Παρισιού. Ο σχεδιασμός του πάρκου και η αγορά των φυτών καλύφθηκαν από το Γαλλικό Προξενείο Θεσσαλονίκης και η αστική αυτή παρέμβαση αποτελεί τμήμα ενός προγράμματος διαμόρφωσης δώδεκα πάρκων σε διάφορα σημεία της πόλης.

«Το πάρκο αυτό εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο των προσπαθειών που κάνει η αντιδημαρχία Πρασίνου να αναπτύξει τα πάρκα της Θεσσαλονίκης με μια διαφορετική λογική», είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης και πρόσθεσε: «Το πρόγραμμα του 2012 περιλαμβάνει τη δημιουργία πάρκων που θα έχουν σχέση με διάφορες ιστορικές περιόδους και διάφορες χώρες».

Επιπλέον υπογράμμισε ότι «είναι σημαντικό για τους Θεσσαλονικείς να αναλάβουν και οι ίδιοι την ευθύνη για να γίνει η πόλη μας καλύτερη, με το να προστατεύουν το περιβάλλον, να φροντίζουν για την καθαριότητα και να μην παρκάρουν παράνομα και ό,τι άλλο απαιτείται για να γίνει η ζωή μας καλύτερη».

Στο εγγύς μέλλον μάλιστα, αναμένεται με ευθύνη του Γενικού Προξενείου της Γαλλίας να τοποθετηθεί στο πάρκο ένα γλυπτό.

Τα πάρκα με αδελφοποιημένες πόλεις του εξωτερικού αλλά και της Ελλάδας δε θα σταματήσουν εδώ. Όπως είπε ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελευθέρων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας, σύντομα θα γίνει το πάρκο της Μπολόνιας, της Κέρκυρας και άλλων πόλεων από τις οποίες ζήτησαν τη συμβολή τους σε αυτήν τη δράση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ