Τένις: Αποχώρησε από το Cincinnati Masters ο Ναδάλ -Αύριο με Γκοφέν ο Τσιτσιπάς - iefimerida.gr

Τένις: Αποχώρησε από το Cincinnati Masters ο Ναδάλ -Αύριο με Γκοφέν ο Τσιτσιπάς

Φωτογραφία: ΑΠΕ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι εμφανές πως για τον Ράφαελ Ναδάλ απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί το Grand Slam του Αμερικανικού όπεν, που αρχίζει στις 27 Αυγούστου, κι έτσι, μια ημέρα μετά την κατάκτηση του Rogers Cup στο Τορόντο, ανακοίνωσε την αποχώρησή του από το masters τουρνουά του Σινσινάτι, που θα διεξαχθεί αυτή την εβδομάδα.

Πριν από 5 χρόνια ο Ισπανός άσος είχε καταφέρει να κατακτήσει και τα τρία στην σειρά, Rogers Cup, Σινσινάτι, US Open, όμως ήταν 27 ετών. Σήμερα στα 32 του δίνει πλέον προτεραιότητες κι αυτό έκανε γνωστό μέσω της προσωπικής σελίδας του στο Facebook.

«Πρέπει να φροντίσω το σώμα μου και να παραμείνω υγιής. Είμαι σίγουρος πως το τουρνουά θα έχει επιτυχία και εύχομαι τα καλύτερα. Στεναχωριέμαι για τους φιλάθλους του Σινσινάτι, οι οποίοι πάντα με στηρίζουν, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα βρεθούμε του χρόνου», έγραψε ο κορυφαίος τενίστας της παγκόσμιας κατάταξης.

Η αποχώρηση του Ναδάλ φέρνει στο νο 1 του ταμπλό τον Ρότζερ Φέντερερ.

Από τη δική του μεριά, ο φιναλίστ του Rogers Cup και νο 15 πλέον της παγκόσμιας κατάταξης, Στέφανος Τσιτσιπάς, θα αντιμετωπίσει στην πρεμιέρα τον 27χρονο Βέλγο Νταβίντ Γκοφέν, νο 11 στον κόσμο, τον οποίο είχε νικήσει στα προημιτελικά του τουρνουά της Ουάσινγκτον με 6-3, 6-4.

Σε περίπτωση που ο Τσιτσιπάς προκριθεί, τότε θα τεθεί αντιμέτωπος με το νικητή της αναμέτρησης του Ισπανού Νταβίντ Φερέρ (νο 79) με τον Γάλλο Μπενουά Περ (νο 57) και αμέσως μετά είναι πολύ πιθανό να συναντηθεί εκ νέου με τον Νοτιοαφρικανό Κέβιν Άντερσον, νο 6 στον κόσμο, τον οποίο νίκησε προχτές Σάββατο (11/8) στα ημιτελικά του Rogers Cup.

Από την δική της μεριά, η Μαρία Σάκκαρη θα αντιμετωπίσει την 38χρονη Αμερικανίδα Βένους Ουίλιαμς (νο 15), την οποία νίκησε πριν από λίγες ημέρες στα προημιτελικά του Σαν Χοσέ με 6-4, 7-6. Αν επικρατήσει και πάλι, τότε στον β’ γύρο θα τεθεί αντιμέτωπη με τη νικήτρια του αγώνα ανάμεσα στην Εσθονή Ανέτ Κονταβέιτ (νο 30) και την Τσέχα Μπαρμπόρα Στρίκοβα (νο 22).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ