Πανζουρλισμός στα εγκαίνια του πρώτου Ikea στην Ινδία – Ουρές χιλιομέτρων [εικόνες και βίντεο] - iefimerida.gr

Πανζουρλισμός στα εγκαίνια του πρώτου Ikea στην Ινδία – Ουρές χιλιομέτρων [εικόνες και βίντεο]

Το πρώτο του κατάστημα στην Ινδία άνοιξε το Ikea. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο της κατάστημα στην Ινδία άνοιξε ο σουηδικός κολοσσός IKEA, την περασμένη Πέμπτη και φυσικά, χιλιάδες ήταν οι Ινδοί που θέλησαν να το επισκεφθούν.

Το νέο κατάστημα άνοιξε στην πόλη Χαϊντεραμπάντ με πληθυσμό περίπου 7 εκατομμύρια κατοίκους. Όπως, ήταν λογικό, η μεγάλη περιέργεια των Ινδών, οδήγησε σε απίστευτο μποτιλιάρισμα τόσο προς όσο και από το κατάστημα, ενώ ακόμη και στην είσοδο του επικράτησε πανδαιμόνιο, με τους επισκέπτες να σπρώχνονται για να μπουν στο εσωτερικό. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αυξημένη κίνηση και προς τις δύο κατευθύνσεις και οι χαμένοι ήταν όσοι δεν κατευθύνθηκαν τελικά προς το κατάστημα, δείχνοντας τον έντονο εκνευρισμό τους στο Twitter.

Ένας χρήστης έγραψε πως η συνηθισμένη διαδρομή των 40 λεπτών από το γραφείο στο σπίτι του, μετατράπηκε σε μια ταλαιπωρία δύο ωρών.
«Τρομερή κίνηση! Η συνηθισμένη διαδρομή των 40 λεπτών από το γραφείο μετατράπηκε σε μια ταλαιπωρία 2 ωρών οδήγησης. Τώρα κάθε κάτοικος της πόλης ξέρει τι είναι το Ikea και που βρίσκεται στο Χαϊντεραμπάντ» έγραψε στο twitter.

What a terrific traffic it was!! My routine 40min drive from office turned to 2Hr drive. Now every #Hyderabadi knows what @IKEAIndia is and where #Ikea is in #Hyderabad #Telangana #India #traffic #HyderabadWelcomesIkea pic.twitter.com/awDOwM97ef

Ένας άλλος χρήστης έγραψε πως η κυκλοφοριακή συμφόρηση έφτασε τα 20 χιλιόμετρα και πως χρειάστηκε 4 ώρες για να φτάσει στο σπίτι του.

«Τα εγκαίνια του Ikea τα κατάλαβαν σήμερα οι περισσότεροι κάτοικοι του Χαϊντεραμπάντ. 20 χιλιόμετρα κυκλοφοριακής συμφόρησης. Μου πήρε 4 ώρες για να φτάσω στο σπίτι», ανέφερε.

#IKEAIndia #IKEAHyderabad launch felt by most Hyderabadis today. 20Kms of traffic jam .... took 4 hours to reach home #hyderabad

Η κατάσταση οδήγησε την αστυνομία να προβεί σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, προτρέποντας τους πελάτες του καταστήματος να μην καλούν ταξί κατά μήκος του δρόμου μπροστά από την είσοδο και να περιμένουν στα καθορισμένα σημεία παραλαβής του καταστήματος.

Madness at #IKEAHyderabad Relax people. This is not #Tirupati. Crazy scenes in the inaugural day #IKEAIndia #IKEA pic.twitter.com/z02BHyr1yg

Το χάος όμως που επικρατούσε έξω ήταν περίπου το ίδιο και στο εσωτερικό του καταστήματος , κρίνοντας από τα βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο.

Χιλιάδες Ινδοί έσπευσαν στο νέο κατάστημα του Ikea στην Ινδία

«Είναι σαν να πρόκειται για μια Black Friday. Άνοιξε το πρώτο κατάστημα Ikea στην Ινδία» έγραψε ένας χρήστης στο Twitter.

Τους επισκέπτες υποδέχτηκαν εκατοντάδες υπάλληλοι ντυμένοι με τις χαρακτηριστικές μπλε και κίτρινες ενδυμασίες κρατώντας σουηδικές και ινδικές σημαίες.

Ινδοί δοκιμάζουν τα έπιπλα του καταστήματος

Πρόκειται για τη δεύτερη απόπειρα της σουηδικής εταιρείας να ανοίξει κατάστημα στην τεράστια αλλά δύσκολη αγορά της Ινδίας. Η προηγούμενη προσπάθεια το 2006, είχε συναντήσει εμπόδια από τους τοπικούς νόμους.

Αυτή τη φορά, το Ikea αναμένεται να προσελκύσει περίπου 7 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως στο νέο της3 κατάστημα, το πρώτο από τα 25 που ελπίζει να ανοίξει σε ολόκληρη τη χώρα των 1,25 δισεκατομμυρίων κατοίκων μέχρι το 2025.

«Υποσχόμαστε να προσφέρουμε εξαιρετική ποιότητα σε προσιτές τιμές και να προσπαθήσουμε να επεκταθούμε και να φτάσουμε σε άλλα μέρη της χώρας με πολλά καταστήματα» ανέφερε ο επικεφαλής του Ikea, Τζέσπερ Μπρόντιν, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

Ακόμη και τα διάσημα κεφτεδάκια θα κατασκευάζονται από κρέας κοτόπουλου, προσαρμοσμένα στην τοπική παράδοση.

Ο Μπροντίν σημείωσε επίσης πως το Ikea έπρεπε να δώσει στο επιχειρησιακό του μοντέλο μια ινδική πινελιά για να προσπαθήσει να προσελκύσει την τεράστια μεσαία τάξη που δεν έχει συνηθίσει να συναρμολογεί μόνη της τα ίδια τα προϊόντα.

Μέσα σε αυτό το πλάνο, αντί για τα χαρακτηριστικά κεφτεδάκια της εταιρίας, που φτιάχνονται από βόειο ή χοιρινό κρέας, θα μπορεί να τα βρει κανείς φτιαγμένα από κρέας κοτόπουλου ή χορτοφαγικά, ενώ στο μενού έχει προστεθεί και το αγαπημένο τοπικό πιάτο, biryani, που πωλείται έναντι 99 ρουπιών (1,44 δολάρια).

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ