Ο Αλγερινός μετανάστης που έσωσε έναν ανάπηρο δισεκατομμυριούχο αριστοκράτη - iefimerida.gr

Ο Αλγερινός μετανάστης που έσωσε έναν ανάπηρο δισεκατομμυριούχο αριστοκράτη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιστορία του Αμπντέλ, ενός φτωχοδιάβολου από τα γκέτο του Παρισιού ο οποίος έσωσε τον γαλαζοαίματο και βαθύπλουτο Φιλίπ, είναι υπερβολικά ακραία για να μην είναι αληθινή. Διαβάστε την. Και μετά πηγαίνετε να δείτε το Άθικτοι, την βραβευμένη γαλλική παραγωγή που βασίζεται σε αυτή, η οποία κάνει σήμερα Πέμπτη πρεμιέρα στις αίθουσες.

«Εάν κάνετε αυτήν την ταινία, πρέπει να είναι αστεία. Επειδή αυτή η ιστορία πρέπει να αντιμετωπιστεί με χιούμορ. Εάν δεν είχα συναντήσει τον Αμπντέλ, θα ήμουν νεκρός». Αυτή ήταν η προτροπή του Φιλίπ Πότζο ντι Μπόρτζο, του ανάπηρου δισεκατομυριούχου στη ζωή του οποίου βασίστηκε η ταινία Άθικτοι.

Η οποία και έχει ήδη κάνει $236.800.000 (εκτός ΗΠΑ), ενώ έχει τσιμπήσει και 9 υποψηφιότητες για βραβεία Σεζάρ. Με άλλα λόγια, είναι η πιο πετυχημένη ευρωπαική παραγωγή της 20ετίας, με την Liberation να αναρωτιέται αν έχουμε να κάνουμε με την νέα Amelie.

Συγκεκριμένα ο Φίλιπ είναι ένας δισεκατομμυριούχος αριστοκράτης που βρέθηκε καθηλωμένος σε ένα αναπηρικό καρότσι μετά από ένα ατύχημα με αλεξίπτωτο.

Υπό καθεστώς βαρείας κατάθλιψης προσλαμβάνει -αναπάντεχα- για βοηθό έναν Αλγερινό μετανάστη από τις πιο φτωχές συνοικίες του Παρισίου. Ο οποίος, με την χαρά της ζωής που κουβαλούσε μέσα του, τον έκανε να πετάξει τις αυτοκτονικές σκέψεις μακριά.

Μοναδική ένσταση αυτή ορισμένων αραβικών οργανώσεων, που αναρωτιούνται γιατί οι παραγωγοί της ταινίας επέλεξαν να βάλουν ένα Αφρικανό ηθοποιό να παίξει τον ρόλο του Αλγερινού σωτήρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ