S&P: H Ελλάδα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει για 2η φορά το χρέος της - iefimerida.gr

S&P: H Ελλάδα θα πρέπει να αναδιαρθρώσει για 2η φορά το χρέος της

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ελλάδα θα πρέπει μάλλον να προβεί σε δεύτερη αναδιάρθρωση χρέους και σε αυτή θα συμμετάσχουν οι εταίροι διάσωσης, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δήλωσε ο Moritz Kraemer, επικεφαλής πιστοληπτικής ικανότητας της της Standard & Poors.

Παραλλήλισε την Ελλάδα με βάρκα που βουλιάζει, λέγοντας πως «μπορεί η Ελλάδα να έχει διανύσει μεγάλο μέρος του δρόμου όμως, μια άλλη αναδιάρθρωση του χρέους είναι προ των πυλών», και προσέθεσε: «Εκείνη τη στιγμή ίσως οι επίσημοι πιστωτές θα πρέπει να μπουν στη βάρκα».


«Για τους κατόχους ομολόγων, ο κίνδυνος αυξάνεται σημαντικά. Αυτό σημαίνει ότι ο επενδυτής θα απαιτήσει υψηλότερο επιτόκιο από την Ελλάδα και αυτό καθιστά πιο δύσκολο για την Ελλάδα και άλλες χώρες της περιφέρειας να έχει μια βιώσιμη πορεία του χρέους», δήλωσε από το Λονδίνο.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι υποστήριξαν επίσης, ότι η Ελλάδα πρέπει να εντείνει τις προσπάθειες για τη βελτίωση του προϋπολογισμού και την αναμόρφωση της οικονομίας για να αποτραπεί η δεύτερη διάσωση από την κατάρρευση.

«Χωρίς αλλαγή καθεστώτος στην εφαρμογή της πολιτικής και μια πολύ ευρύτερη πολιτική συναίνεση υπέρ των επώδυνων, αλλά αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ότι το πρόγραμμα θα εκτροχιαστεί», είπε το Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ, Joerg Asmussen. «Το πολιτικό θάρρος χρειάζεται περισσότερο από ποτέ».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ