Γιάννης Σγουρός: Να ισχύσει η ανανέωση στα ψηφοδέλτια για να ανασάνει το ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Γιάννης Σγουρός: Να ισχύσει η ανανέωση στα ψηφοδέλτια για να ανασάνει το ΠΑΣΟΚ

Γιάννης Σγουρός: Να ισχύσει η ανανέωση στα ψηφοδέλτια για να ανασάνει το ΠΑΣΟΚ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη αίσθηση εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού και μέλους της επιτροπής αξιολόγησης υποψηφιοτήτων του ΠΑΣΟΚ, που ζήτησε χτες την αποστρατεία των βουλευτών που πολιτεύτηκαν επι δεκαετίες και είχαν κυβερνητικές ευθύνες.

Μιλώντας μάλιστα στο "Ράδιο 9" ο Γιάννης Σγουρός έδωσε συγχαρητήρια στον Θόδωρο Πάγκαλο που δίνοντας το παράδειγμα αποφάσισε να αποσυρθεί απο την βουλή. «Ο κύριος Πάγκαλος», είπε ο Γιάννης Σγουρός, «έδωσε το παράδειγμα λέγοντας, κύριοι εγώ ότι ήταν να προσφέρω το πρόσφερα και τώρα θα προσφέρω με την εμπειρία και τις γνώσεις μου, εκτός Βουλής».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής πρόσθεσε μάλιστα με νόημα: «Οσοι έχουν εκλεγεί επι δεκατίες να δώσουν τόπο στους νέους. Θα κοπούν ή θα παραιτηθώ. Να κάτσω να κάνω τι στην επιτροπή; Να συμμετάσχω στο ίδιο έργο; Να ισχύσει η ανανέωση για να ανασάνει το πολιτκό σύστημα.»

Οι θέσεις αυτές του Γιάννη Σγουρού ανοίγουν και πάλι στο εσωτερικό του κόμματος την συζήτηση περί ανανέωσης ή αναπαλαίωσης του πολιτικού του προσωπικού. Ηδη ο Θόδωρος Πάγκαλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο Γιάννης Ραγκούσης και ο Θανάσης Οικονόμου με δημόσιες παρεμβάσεις τους έχουν ζητήσει την ριζοσπαστική ανανέωση του κόμματος σε πρόσωπα και ιδέες επισημαίνοντας τον κίνδυνο που διατρέχει η παράταξη τους να χάσει και την τελευταία ευκαιρία επανίδρυσης της και να περιοριστεί στην γνωστή διευθέτηση προσωπικών φιλοδοξιών.

Τα πρώτα μάλιστα δείγματα γραφής της νέας ηγετικής ομάδας δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, αφού όχι μόνο φαίνεται ότι επιχειρείται η ανακύκλωση όσων έχουν τεράστιες ευθύνες για τα σημερινά αδιέξοδα της χώρας και του ΠΑΣΟΚ, αλλά δρομολογούνται και μικροπολιτικές διευθετήσεις οπως η μετακίνηση της Φώφης Γεννηματά στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας για να διασωθούν εκλογικά κάποιοι βαρόνοι της Α' περιφέρειας της Αθήνας.

Είναι μάλιστα προφανές, όπως επισημαίνουν στελέχη του μεταρρυθμιστικού ρεύματος στο ΠΑΣΟΚ ότι αυτή η αναπαλαίωση και η "αμνηστία" στους υπεύθυνους της ηθικής και οικονομικής χρεοκοπίας της χώρας και του ΠΑΣΟΚ θα υπονεμεύσει την προσπάθεια ανασυγκρότησης του κόμματος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ