ΥΠΟΙΚ Τουρκίας: Η χώρα θα υιοθετήσει μια νέα στρατηγική προσέγγιση στην οικονομία - iefimerida.gr

ΥΠΟΙΚ Τουρκίας: Η χώρα θα υιοθετήσει μια νέα στρατηγική προσέγγιση στην οικονομία

O Τούρκος υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ/ Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Τουρκία θα υιοθετήσει μια νέα οικονομική προσέγγιση υπό τη νέα της προεδρία, μία που θα είναι βιώσιμη και θα βασίζεται σε μία «νοοτροπία στρατηγικής», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Μπεράτ Αλμπαϊράκ.

Τα σχόλια του Αλμπαϊράκ έγιναν κατά τη διάρκεια παρουσίασης της οικονομικής του πολιτικής. Ο υπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία πρέπει να αλλάξει για να προχωρήσει και να γίνει μια οικονομία ανώτερου εισοδηματικού επιπέδου.

«Η ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας της Τουρκίας είναι κρίσιμης σημασίας για την οικονομία» και πρόσθεσε ότι «θα υπάρξει ισχυρότερη δημοσιονομική πειθαρχία και προτεραιότητα στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει υιοθετήσει μια πολύ ευαίσθητη ρητορική σε ό,τι αφορά τη νομισματική πολιτική και την κεντρική τράπεζα.

Όπως ανέφερε: «στη συνέχεια θα ακολουθήσει μια βιώσιμη ανάπτυξη και μια πιο δίκαιη ανακατανομή» . Δήλωσε ότι η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί έως το 2019.

Οι δηλώσεις του δεν κατάφεραν να ενισχύσουν ιδιαίτερα την ισοτιμία του τουρκικού νομίσματος, η οποία στις 15:47 ώρα Ελλάδας κινείτο στις 6,1550 λίρες ανά δολάριο, καταγράφοντας πτώση περίπου 10%.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Τουρκία υπουργός Οικονομικών
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ