Τρεις εκτελέσεις στην Ιαπωνία, για πρώτη φορά μετά από 20 μήνες - iefimerida.gr

Τρεις εκτελέσεις στην Ιαπωνία, για πρώτη φορά μετά από 20 μήνες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τρεις καταδικασθέντες σε θάνατο εκτελέστηκαν χθες στην Ιαπωνία, τη μόνη αναπτυγμένη χώρα, εκτός των ΗΠΑ, που εξακολουθεί να εφαρμόζει τη θανατική ποινή.

Πρόκειται για τις πρώτες εκτελέσεις στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου από τον Ιούλιο του 2010, ημέρα κατά την οποία είχαν απαγχονισθεί δύο άνθρωποι. Εκτοτε καμία εντολή εκτέλεσης δεν είχε δοθεί και όλοι θεωρούσαν ότι βρίσκεται, ανεπίσημα, σε ισχύ ενός είδους μορατόριουμ.

Πάντως ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η συζήτηση για την κατάργησή της, την οποία είχε υποσχεθεί προεκλογικά το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιαπωνίας, το οποίο βρίσκεται σήμερα στην εξουσία.

Η Ιαπωνία είναι η μόνη αναπτυγμένη χώρα, εκτός από τις ΗΠΑ, που εφαρμόζει τη θανατική ποινή, συνήθως για άτομα που έχουν καταδικαστεί για πολλαπλές ανθρωποκτονίες. Οι αρχές δικαιολογούν την εφαρμογή της επικαλούμενες την υποστήριξη που έχει από τον πληθυσμό.

Δυστυχώς, πάνω από 100 άτομα περιμένουν σήμερα την εκτέλεσή τους στις ιαπωνικές φυλακές, χωρίς κανείς να ξέρει ποιο μπορεί να είναι το μέλλον τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ