Δανία: Ο δολοφόνος της Κιμ Γουόλ δέχθηκε επίθεση στη φυλακή

Έναν χρόνο μετά την άγρια δολοφονία της Σουηδέζας δημοσιογράφου Κιμ Γουόλ στο υποβρύχιό του, ο Δανός εφευρέτης Πέτερ Μάντσεν έγινε στόχος επίθεσης στη φυλακή.

Η αστυνομία επιβεβαίωσε το περιστατικό με πρωταγωνιστές έναν 18χρονο κρατούμενο και τον 47χρονο Μάντσεν, ο οποίος μετά το χτύπημα που δέχθηκε στο πρόσωπο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Η δικηγόρος του είπε ότι ο πελάτης της είναι καλά στην υγεία του.

Το περιστατικό συνέβη την παραμονή της συμπλήρωσης ενός χρόνου (10/11/2017) από τη δολοφονία της Κιμ Γουόλ. Ο Μάντσεν τη βασάνισε, τη σκότωσε, τεμάχισε το πτώμα της και την πέταξε στη θάλασσα. Τον περασμένο Απρίλιο είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, αλλά έχει ασκήσει έφεση για την έκταση της ποινής και η νέα δίκη θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο.

Η δικηγόρος του ζήτησε τη μεταφορά του πελάτη της σε άλλο σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό αν το αίτημά της σχετίζεται με τη μεταχείριση που έχει ο Μάντσεν από άλλους συγκρατούμενούς του. Οι φυλακές Στόρστρομ, όπου εκτίει την ποινή του ο 47χρονος, είναι από τις πλέον σύγχρονες στη Δανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Δανία ΠΕΤΕΡ ΜΑΝΤΣΕΝ ΚΙΜ ΓΟΥΟΛ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ