Οι μυθικοί καταρράκτες στο κέντρο της Ελλάδας που σχηματίζουν φυσικές πισίνες [εικόνες] - iefimerida.gr

Οι μυθικοί καταρράκτες στο κέντρο της Ελλάδας που σχηματίζουν φυσικές πισίνες [εικόνες]

Kαταρράκτες Ορλιά. Φωτογραφία: Shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αν βαρέθηκες τη θάλασσα, αυτοί οι μυθικοί καταρράκτες στον Όλυμπο είναι το επόμενό σου ταξίδι.

Ένα απερίγραπτης ομορφιάς σημείο που στοιχειώνει ένας μύθος. Ένα ποτάμι που εξαφανίζεται από ντροπή και εμφανίζεται ξανά, αυτή τη φορά σχηματίζοντας παραμυθένιους καταρράκτες. Τους καταρράκτες του Ορλιά.

Ο μύθος ξεκινά αιώνες πριν από το ποτάμι Ελικώνας ή Βαφύρας ή Ουρλιάς (ονομάστηκε έτσι απ’ το θόρυβο, τα βουητά του νερού). Σύμφωνα με την παράδοση, είναι αρχαίος ποταμός της Πιερίας ο οποίος χάθηκε από τη …ντροπή του αρνούμενος να εξαγνίσει τις Μαινάδες -μαινόμενες γυναίκες του Δία- οι οποίες θέλησαν να ξεπλύνουν τα χέρια τους από το αίμα τους του Ορφέα, που είχαν σκοτώσει νωρίτερα στο Δίον.

Ο ποταμός όμως χάθηκε από το έδαφος και ξαναβγήκε στην επιφάνεια λίγο έξω από το Δίον, όπου σχηματίζει και τους καταρράκτες. Λέμε τους, γιατί είναι αρκετοί, αλλά προσβάσιμοι είναι μόνο δύο.

Το σημείο βρίσκεται στον ανατολικό Όλυμπο, δυτικά του Δίον. Τους καταρράκτες γνωρίζουν πολύ καλά, τουρίστες και περιπατητές, αλλά παραμένει άγνωστο για πάρα πολλούς Έλληνες....

Διαβάστε για τους καταρράκτες του Ορλιά και δείτε εικόνες στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ καταρράκτες ορλια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ