Le Figaro: Οι Έλληνες επιστρέφουν στα χωριά τους και στις καλλιέργειες - iefimerida.gr

Le Figaro: Οι Έλληνες επιστρέφουν στα χωριά τους και στις καλλιέργειες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την πόλη στο χωριό. Η κρίση στρέφει τους Έλληνες πίσω στην ύπαιθρο. Αυτά αναφέρει σε δημοσίευμα της η Γαλλική εφημερίδα Le Figaro.

«Περισσότεροι από 1,5 εκ. Ελλήνων επιθυμεί να εγκαταλείψει την πόλη και να επιστρέψει στην επαρχία», αναφέρει το δημοσίευμα που βασίζεται στην έρευνα της ΚΑΠΑ για το Υπουργείο Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Όπως αναφέρει η Figaro τα 2/3 των Ελλήνων που ερωτήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επιθυμούν να αλλάξουν πλέον τρόπο ζωής.

«Οι περισσότεροι στρέφονται στην καλλιέργεια της ελιάς (51,5%), την βιολογική καλλιέργεια αλλά και αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά. Άλλοι πάλι στρέφονται προς τα σαλιγκάρια», τονίζει το δημοσίευμα το οποίο κάνει λόγο για την κρίση στην Ελλάδα, τα τρομακτικά ποσοστά ανεργίας (51,5 στους νέους), αλλά και την συγκέντρωση των Ελλήνων στα αστικά κέντρα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ