Fitch: Η λιτότητα εμποδίζει την ανάπτυξη - iefimerida.gr

Fitch: Η λιτότητα εμποδίζει την ανάπτυξη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Τα εκτεταμένα μέτρα λιτότητας και η πιστωτική ασφυξία στην ευρύτερη οικονομία αποτελούν τα κυριότερα εμπόδια στην ανάπτυξη» σύμφωνα με τον οίκο Fitch.

Τις πιο αδύναμες οικονομικές επιδόσεις ανάμεσα στις ανεπτυγμένες οικονομίες εκτιμά η Fitch πως θα έχει η Ευρωζώνη, προβλέποντας πως φέτος το ΑΕΠ της νομισματικής ένωσης θα συρρικνωθεί κατά 0,2% και το 2013 θα ενισχυθεί μόλις κατά 1,1%.

Η εικόνα για την Ευρωζώνη είναι διττή: Ο οίκος εκτιμά πως η ιταλική και η ισπανική οικονομία θα συρρκινωθούν φέτος κατά 1,6% και 1% ενώ η γερμανική και η γαλλική οικονομία θα αναπτυχθούν κατά 0,7% και 0,4% αντίστοιχα.

Οσον αφορά τις ανεπτυγμένες χώρες, ο οίκος εκτιμά πως η ανάπτυξη θα φτάσει το 1,1% φέτος και το 1,8% το 2013, θεωρώντας επίσης πως τους τελευταίους μήνες έχουν αποκλιμακωθεί οι βραχυπρόθεσμοι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία.

Για τις αναπτυσσόμενες χώρες της ομάδας των «BRICS», ο οίκος αναμένει αρκετά ισχυρότερη ανάπτυξη, η οποία θα φτάσει το 6,3% φέτος και το 6,6% το 2013.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ