Συνεργάτης Ερντογάν: «Ο Οτσαλάν θα εκτελεστεί αν επανέλθει η θανατική ποινή στην Τουρκία» - iefimerida.gr

Συνεργάτης Ερντογάν: «Ο Οτσαλάν θα εκτελεστεί αν επανέλθει η θανατική ποινή στην Τουρκία»

Φωτογραφία: ΑΡ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αίσθηση προκαλεί η δήλωση του αρχηγού του μικρού ακροδεξιού Κόμματος της Μεγάλης Ενότητας (ΒΡΡ) στην Τουρκία ότι ο φυλακισμένος ηγέτης του ΡΚΚ Αμπντουλάχ Οτσαλάν θα εκτελεστεί, αν ο Ταγίπ Ερντογάν υπογράψει νόμο για την επαναφορά της εσχάτης των ποινών.

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε την περασμένη εβδομάδα ότι δεν θα είχε καμία αντίρρηση αν η τουρκική βουλή αποφάσιζε να τεθεί ξανά σε ισχύ η θανατική ποινή που καταργήθηκε πριν από 14 χρόνια.

Ο ηγέτης του ακροδεξιού BPP, Μουσταφά Ντεστιτζί

«Συνεχίζεται η σύνδεση του Οτσαλάν με μια τρομοκρατική οργάνωση; Ναι. Παραμένει αρχηγός μιας τρομοκρατικής οργάνωσης. Ναι. Δίνει ακόμη εντολές; Ναι. Ως εκ τούτου, αν δικαστεί ως εντολοδότης αυτών των πράξεων και καταδικαστεί σε θανατική ποινή, θα εκτελεστεί», είπε ο Μουσταφά Ντεστιτζί, ηγέτης του ΒΡΡ, που διαθέτει μόλις μία έδρα στην Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση, αλλά οι απόψεις του βρίσκουν απήχηση μεταξύ πολλών στελεχών του ΑΚΡ και των ακροδεξιών συμμάχων του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ