Αρχιεπίσκοπο μέσω Twitter θα βγάλουν οι πιστοί στη Βρετανία - iefimerida.gr

Αρχιεπίσκοπο μέσω Twitter θα βγάλουν οι πιστοί στη Βρετανία

Αρχιεπίσκοπο μέσω Twitter θα βγάλουν οι  Βρετανοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα νέο τρόπο ανάδειξης Αρχιεπισκόπου, επέλεξε η Αγγλικανική Εκκλησία, λόγω της διαδεδομένης χρήσης των κοινωνικών δικτύων στη Βρετανία.

Η διαδικασία «κεκλεισμένων των θυρών» φαίνεται πως αποτελεί πια παρελθόν για την Αγγλικανική εκκλησία αφού αυτή τη φορά στην επιλογή των υποψηφίων θα υπάρχει ενεργή συμμετοχή των πολιτών καθώς και επιφανών ανθρώπων της δημόσιας ζωής, σε συνδυασμό με τα παραδοσιακά ΜΜΕ. Τα ονόματα των δύο επικρατέστερων διαδόχων, θα δοθούν στον Ντέιβιντ Κάμερον.

Ηδη, η είδηση, έχει φέρει ανατροπές στις υποψηφιότητες, με τον επίσκοπο του Γιορκ Τζον Σένταμου να προηγείται με 21.558 followers. Ακολουθεί ο επίσκοπος του Μπράντφορντ Νικ Μπέινς με 3.953 και ο επίσκοπος του Ντέρχαμ Τζάστιν Γουέλμπι με μόλις 562 followers.

Η χρήση των κοινωνικών δικτύων θα φέρει ακόμα μία αντιπαράθεση στην Αγγλικανική Εκκλησία, αφού πολλές εθνικές εκκλησίες θέλουν να αποχωρήσουν από το κοινό σχήμα των αγγλικανών, λόγω διαφωνίας τους σε θέματα εκσυγχρονισμού, όπως για παράδειγμα η ανάδειξη επισκόπων οι οποίοι έχουν δηλώσει ομοφυλόφιλοι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ