Εντυπωσιακές εικόνες: Αλματα αλεξιπτωτιστών από Σινούκ, στα 1.200 πόδια

Τη διεξαγωγή του Σχολείου Βασικής Εκπαίδευσης Αλεξιπτωτιστή παρακολούθησε την Τρίτη ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής.

Στο Σχολείο Βασικής Εκπαίδευσης μετέχουν 71 Ευέλπιδες και 37 σπουδαστές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών.

Πριν από το εκπαιδευτικό άλμα, ο αρχηγός του ΓΕΣ μετέβη στη Ζώνη Ρίψης Μεγάρων, όπου πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος αγιασμός από τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής Νικόλαο. Στην ομιλία του, ο Αλκιβιάδης Στεφανής συνεχάρη τους εκπαιδευόμενους για την απόφαση τους να συμμετάσχουν εθελοντικά στην Εκπαίδευση Αλεξιπτωτιστή και συνειδητά να απολέσουν για το σκοπό αυτό, μέρος της καλοκαιρινής τους άδειας και για τη συνεχή προσπάθεια αυτοβελτίωσης, η οποία καταδεικνύει το υψηλό φρόνημά τους.

Στη συνέχεια ο Αρχηγός του ΓΕΣ, επισήμανε την κοινωνική προσφορά του Στρατού Ξηράς, τονίζοντάς πως τα ίδια ελικόπτερα που χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση του εκπαιδευτικού άλματος, διεξάγουν καθημερινά αποστολές αεροδιακομιδής και αεροπυρόσβεσης, μεταφέροντας στους συμπολίτες μας αίσθημα ασφάλειας.

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε από όλους τους εκπαιδευόμενους επιτυχές άλμα στατικού ιμάντα, από ελικόπτερο Σινούκ, σε ύψος 1.200 ποδιών (400 μέτρα).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ