Στην Cocona στο Κολωνάκι θα φας μικρασιάτικους γκιοζλεμέδες και θα πληρώσεις τρεις κι εξήντα [εικόνες]

Πίτες υπάρχουν, όμως, πόσο συχνά έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε έναν μικρασιάτικο παραδοσιακό γκιoζλεμέ;

Η Cocona της Ιωάννας Αμουτζάκη στη Μηλιώνη, τον πολυσύχναστο δρομάκι του Κολωνακίου, είναι το πρώτο μαγαζί που φτιάχνει πίτες στο σάτσι (ηλεκτρική επιφάνεια για ψήσιμο, πολύ δημοφιλή στην Τουρκία).

«Στον χώρο εστίασης είμαι πολλά χρόνια. Είμαι Μικρασιάτισσα από την πλευρά της μαμάς μου. Η γιαγιά μου ήταν από την Σμύρνη, εγώ γεννήθηκα στην Ξάνθη όπου ο γκιοζλεμές είναι πολύ αγαπημένο φαγητό. Η κοκόνα είναι ουσιαστικά η μαμά μου, η Λαμπρινή- της έχω αφιερώσει το μαγαζί, γιατί πάντα είχε γκιοζλεμέ στο τραπέζι. «Κοκόνα», όμως, σημαίνει αριστοκράτισσα, έτσι μας φώναζε η γιαγιά μου όταν ήμασταν μικρές, γι’ αυτό διάλεξα και το Κολωνάκι. Ήθελα να κάνω ένα street food που να θυμίζει σπιτικό, κι όπως οι Μικρασιάτισσες νοικοκυρές φημίζονται για την φιλοξενία τους, έτσι και η δική μας Cocona φροντίζει με αγάπη τους καλεσμένους της», μας λέει η Ιωάννα.

Γνωρίστε την «Cocona» του Κολωνακίου και τις γεύσεις της, στο bovary.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ COCONA Κολωνάκι

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ