Τι αναζητούν οι εισαγγελείς στο καμένο Μάτι -Λάθη και παραλείψεις στην τραγωδία - iefimerida.gr

Τι αναζητούν οι εισαγγελείς στο καμένο Μάτι -Λάθη και παραλείψεις στην τραγωδία

Φωτογραφία Eurokinissi/ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζεται η εισαγγελική έρευνα για τη φονική φωτιά της 23ης Ιουλίου στην Ανατολική Αττική.

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η κινητικότητα είναι έντονη, με τους μάρτυρες να καταθέτουν συνεχώς και τους εισαγγελείς να αναζητούν τις ποινικές ευθύνες.

Παράλληλα, μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να τεθούν υπόψη των εισαγγελικών αρχών και των πραγματογνωμόνων τα στοιχεία που θα προκύψουν από τις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιακών παραγόντων, ώστε να βγουν χρήσιμα συμπεράσματα για τυχόν παραλείψεις και αμέλειες αρμοδίων.

Η αυτοψία των εισαγγελικών αρχών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή και σύμφωνα με πληροφορίες κράτησε πάνω από 6 ώρες, ενώ η εισαγγελική έρευνα δεν θα μείνει μόνο στα αίτια της φωτιάς ή τις πολεοδομικές παραβάσεις που δεν επέτρεψαν σε δεκάδες ανθρώπους να μπορέσουν να σωθούν καταφεύγοντας στη θάλασσα, αλλά στρέφεται και στην αναζήτηση των ευθυνών που βαραίνουν τόσο κρατικούς όσο και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, τόσο όσον αφορά τον χρόνο της αντίδρασής τους αλλά και για πράξεις και παραλείψεις στα τραγικά γεγονότα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες κατατέθηκε μηνυτήρια αναφορά για τις φονικές πυρκαγιές από την επικεφαλής της Πλεύσης ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, και τον υπεύθυνο επικοινωνίας της κίνησης Διαμαντή Καραναστάση.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας τονίζει, μεταξύ άλλων, πως «αυτό που συνέβη στο Μάτι δεν ήταν ατύχημα, ήταν έγκλημα», κάνοντας λόγο για «ολοκαύτωμα εν καιρώ ειρήνης».

Ακόμη, καταγγέλλει «παρασιώπηση γεγονότων, την παραποίηση στοιχείων, την παραπλάνηση της κοινής γνώμης και την κατάρτιση και προσκομιδή εγγράφων βεβαιώσεων που ελέγχονται για πλαστότητα, όπως το έγγραφο που προ ημερών προσκομίσθηκε από την Περιφερειακή Σύμβουλο Τσούπρα για να αποδείξει την σύγκληση και συνεδρίαση του προβλεπόμενου οργάνου συντονισμού της Περιφέρειας τη Δευτέρα 23/7/2018- σύγκληση που ούτε ανακοινώθηκε ούτε προκύπτει ενώ αμφισβητείται και από φερόμενα ως συμμετέχοντα πρόσωπα όπως ο δήμαρχος Ραφήνας».




Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Εισαγγελία Αθηνών μάτι φωτιές
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ