«Χάλκινος» ο Χρήστου στο Ευρωπαϊκό -Στα 100 μ. ύπτιο - iefimerida.gr

«Χάλκινος» ο Χρήστου στο Ευρωπαϊκό -Στα 100 μ. ύπτιο

Ο Απόστολος Χρήστου (Φωτογραφία: EUROKINISSI)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο βάθρο ανέβηκε και σε αυτό το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα υγρού στίβου ο Απόστολος Χρήστου.

Ο Ελληνας κολυμβητής χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση που γίνεται στη Γλασκώβη, κερδίζοντας το χάλκινο στα 100 μ. ύπτιο, όπως είχε κάνει και πριν από δύο χρόνια στους αγώνες που είχαν γίνει στο Λονδίνο.

Ο Χρήστου τερμάτισε σε 53.72, πίσω από τους Ρώσους Κλιμέντ Κολεσνίκοφ, ο οποίος κατέρριψε το παγκόσμιο ρεκόρ εφήβων με 52.53 και Εβγκένι Ρίλοφ (52.74).

Αυτό ήταν το 19ο μετάλλιο της ελληνικής κολύμβησης σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και το πέμπτο της χώρας μας στο συγκεκριμένο αγώνισμα, καθώς τρία έχει κατακτήσει ο Αρης Γρηγοριάδης και δύο έχει πλέον στη συλλογή του ο Χρήστου.

«Ειλικρινά αυτό το μετάλλιο είναι από τα πιο σημαντικά στην καριέρα μου. Καμία σχέση με το αντίστοιχο του Λονδίνου το 2016. Θα ήθελα να το αφιερώσω στις οικογένειες που δοκιμάστηκαν τόσο πολύ στις καταστροφικές πυρκαγιές και φυσικά και στη δική μου οικογένεια που με στηρίζει», δήλωσε ο Χρήστου, ενώ σημείωσε ότι αυτό το μετάλλιο ήταν πιο σημαντικό από εκείνο που είχε κατακτήσει πριν από δύο χρόνια.

«Καμία σχέση με το 2016, ο πήχης είναι πολύ ψηλά εφέτος και ιδιαίτερα στο ύπτιο, σε ένα πολύ δυνατό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Χθες ο ημιτελικός που έδωσε ένα πολύ μεγάλο μάθημα, ότι πρέπει να μπω με υπομονή όσο και αν θέλω το μετάλλιο και την επίδοση. Αυτό έκανα στον τελικό, όπου μετράει η θέση και όχι η επίδοση, κράτησα δυνάμεις για το τέλος και δικαιώθηκα. Ήταν σαφώς πιο μελετημένη η κούρσα μου απόψε, μπορεί να είναι αρκετά μακριά από το 53.30 αλλά δεν ενδιαφέρει καθόλου, αφού μετράει το μετάλλιο», τόνισε ο Έλληνας πρωταθλητής, που κολυμπούσε δίπλα στον καλό του φίλο, τον Ιταλό Σιμόνε Σαμπιόνι, με τον οποίο είχε μοιραστεί το χάλκινο μετάλλιο το 2016, αλλά τώρα το πήρε μόνος του.

«Είναι ένας καλός φίλος γιατί έχουμε κάνει και μαζί προετοιμασία, αλλά και εξαιρετικός κολυμβητής. Αυτό ήταν ένα έξτρα κίνητρο για μένα, καθώς θα κρινόταν ανάμεσα σε μένα και σε εκείνον το μετάλλιο. Τα συναισθήματα είναι πολύ δυνατά μετά από αυτή την επιτυχία», είπε.

Πηγή: ΑΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ