Αποσυνδέεται η χρηματοδότηση των ΑΕΙ από το νόμο - πλαίσιο - iefimerida.gr

Αποσυνδέεται η χρηματοδότηση των ΑΕΙ από το νόμο - πλαίσιο

Μπαμπινιώτης: Αποσυνδέεται η χρηματοδότηση των ΑΕΙ από το νόμο - πλαίσιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Οι Σύγκλητοι των πανεπιστημίων θα καταρτίσουν τους προϋπολογισμούς τους, ενώ αποσυνδέεται η χρηματοδότησή τους από την εφαρμογή του νέου Νόμου Πλαισίου, δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι θα κάνει ότι μπορεί προκειμένου να δοθεί στα πανεπιστήμια μια πρόσθετη χρηματοδότηση, μετά το «κούρεμα» των αποθεματικών τους.

Ο υπουργός Παιδειας, Γιώργος Μπαμπινιώτης, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου είπε ότι έχει τη σύμφωνη γνώμη τού πρωθυπουργού για να κάνει ό,τι μπορεί, ώστε να έχουν τα πανεπιστήμια πρόσθετη χρηματοδότηση μετά το «κούρεμα» των αποθεματικών τους.

Επιπλέον, όπως έκανε γνωστό, συγκροτείται επιτροπή από πρυτάνεις και στελέχη του υπουργείου, επιτροπή της οποίας τα μέλη έως τις 15 Μαϊου θα μελετήσουν τυχόν βελτιώσεις του νόμου. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όπως τόνισαν τόσο ο κ. Μπαμπινιώτης, όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτοπουλος, ο νόμος θα εφαρμοστεί. Αμφότεροι δε κάλεσαν τις πρυτανικές αρχές των ΑΕΙ να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγες στα Λύκεια, ο υπουργός σημείωσε ότι υπάρχει ώριμο πλαίσιο, έτοιμο να κατατεθεί, εφόσον η επόμενη κυβέρνηση το επιθυμεί. Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι τα παιδιά που φοιτούν σήμερα στην Α' Λυκείου θα δώσουν εξετάσεις με το ισχύον σύστημα. Όσο για τα τετράδια των μαθητών, αυτά εκτυπώνονται και θα είναι στα χερια των υποψηφίων στις 21 Μαΐου, πρώτη μέρα των πανελληνίων.Ο αριθμός των εισακτέων θα κινηθεί φέτος στα ίδια με τα περυσινά επίπεδα.

Σχετικά με τα βιβλία της νέας σχολικής χρονιάς, ο κ. Μπαμπινιώτης σημείωσε ότι τον Ιούλιο θα είναι έτοιμα για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια και τον Αύγουστο για τα Δημοτικά σχολεία. Τέλος, όσον αφορά τις τροπολογίες για την εισαγωγή των πολυτέκνων και τα ιδιωτικά σχολεία, συμπεριλαμβάνονται και κατατίθενται σε τρέχων νομοσχέδιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ