«Δεν θα πάρεις τίποτα» -Η κόρη του Στιβ Τζομπς αποκαλύπτει την προβληματική σχέση με τον πατέρα της - iefimerida.gr

«Δεν θα πάρεις τίποτα» -Η κόρη του Στιβ Τζομπς αποκαλύπτει την προβληματική σχέση με τον πατέρα της

Η Λίσα Μπρέναν Τζομπς (Φωτογραφία: Facebook)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την αμφισβήτηση για το αν ήταν πράγματι παιδί του, μέχρι τη δήλωση ότι δεν θα πάρει τίποτα από εκείνον, η σχέση του Στιβ Τζομπς με την κόρη του ήταν το λιγότερο προβληματική.

Η Λίσα Μπρέναν-Τζομπς γράφει τη σχέση της με τον ιδρυτή της Apple στο βιβλίο της «Small Fry», αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε το Vanity Fair.

«Δεν είναι παιδί μου»

Η μητέρα της, Κρίσαν Μπρέναν, ήταν κατά διαστήματα ζευγάρι με τον Τζομπς, τη δεκαετία του ‘70. Η Λίσα Μπρέναν γεννήθηκε το 1978, όταν αμφότεροι οι γονείς της ήταν 23 ετών.

Τρεις μέρες μετά τη γέννησή της, ο Τζομπς πήγε να την δει και δήλωσε «Δεν είναι παιδί μου». Τα δύο χρόνια που ακολούθησαν, το δήλωνε και δημόσια αυτό, ισχυριζόμενος μεταξύ άλλων ότι ήταν στείρος. Ομως, έπειτα από τεστ DNA διαψεύστηκε και δικαστήριο τον υποχρέωσε να καταβάλει διατροφή ύψους 500 δολαρίων τον μήνα. Μέχρι τότε, γράφει η Μπρέναν-Τζομπς, η μητέρα της καθάριζε σπίτια και δούλευε σαν σερβιτόρα, για να συμπληρώσει τα επιδόματα που έπαιρνε για να ζήσει.

«Δεν θα πάρεις τίποτα»

Η Μπρέναν-Τζομπς περιγράφει στο βιβλίο της και τις φήμες που άκουγε ως παιδί, ότι ο πατέρας της αγόραζε μία καινούρια Porsche κάθε φορά που γρατσούνιζε το αυτοκίνητό του. Οταν τον ρώτησε αν μπορούσε να πάρει το παλιό του όχημα όταν εκείνος θα το αντικαθιστούσε, αυτός ξέσπασε εναντίον της.

«“Εννοείται όχι! Δεν θα πάρεις τίποτα. Το κατάλαβες; Τίποτα. Δεν πρόκειται να πάρεις τίποτα”. Εννοούσε το αυτοκίνητο, κάτι άλλο μεγαλύτερο; Δεν ήξερα. Η φωνή του με πονούσε βαθιά στο στήθος», γράφει η 40χρονη.

Ο υπολογιστής Lisa

Εκείνη μεγάλωσε πιστεύοντας ότι ο υπολογιστής Lisa της Apple είχε πάρει το δικό της όνομα. Ομως, όταν ρώτησε για αυτό τον πατέρα της- όταν πήγαινε στο γυμνάσιο- εκείνος της απάντησε απλά «Οχι, λυπάμαι μικρή».

Χρόνια αργότερα, όταν έλαβε μία σπάνια πρόσκληση για οικογενειακές διακοπές με τον Τζομπς, πήρε διαφορετική απάντηση. Εκείνη και ο πατέρας της έτρωγαν με τον Bono των U2 και ο τελευταίος θέλησε να μάθει αν ο Lisa είχε το όνομα της κόρης του Τζομπς.

«Ο πατέρας μου δίστασε, κοίταξε το πιάτο του για μια στιγμή και μετά απάντησε στον Bono “Ναι”. Σηκώθηκα και ευχαρίστησα τον Bono που ρώτησε και του εξήγησε: “Ηταν η πρώτη φορά που είπε ναι”».

«Μυρίζεις σαν τουαλέτα»

Τον χρόνο πριν από τον θάνατο του Τζομπς, η κόρη του γράφει ότι τον επισκεπτόταν κάθε δεύτερο μήνα. Σε μία επίσκεψη, χρησιμοποίησε κάποιες σταγόνες προσώπου που είχε ο πατέρας της στον μπάνιο, πριν τον αποχαιρετίσει.

Οταν την αγκάλιασε, εκείνος της είπε: «Μυρίζεις σαν τουαλέτα».

Πηγή: BBC

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Στιβ Τζομπς Λίσα Μπρέναν-Τζομπς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ