Διαμαντοπούλου: Καταστροφική η επικράτηση αντιευρωπαϊστών - iefimerida.gr

Διαμαντοπούλου: Καταστροφική η επικράτηση αντιευρωπαϊστών

Άννα Διαμαντοπούλου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε η υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Άννα Διαμαντοπούλου, η οποία εστίασε στις παθογένειες που εμποδίζουν την ανάπτυξη αλλά και στα μετεκλογικά σενάρια.

Η συνέντευξη η οποία δημοσιεύεται στην έκδοση της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung», η κυρία Διαμαντοπούλου σημειώνει ότι το 2013 θα μπορούσαν να φανούν κάποια σημάδια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, ενώ τοποθετείται θετικά ως προς την παροχή τεχνικής βοήθειας -όχι όμως και στο ενδεχόμενο ορισμού ενός «επιτρόπου».

«Για πρώτη φορά εδώ και τρεις μήνες υπάρχει ροή κεφαλαίων προς τα πίσω» επισημαίνει η υπουργός, η οποία εκτιμά πως στο τέλος θα επικρατήσουν οι δυνάμεις εκείνες που επιθυμούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Γραφειοκρατία, διαφθορά και ρευστότητα τα αγκάθια για την ανάπτυξη

Η υπουργός Ανάπτυξης επικεντρώθηκε στη γραφειοκρατία, τη διαφθορά και την έλλειψη ρευστότητας, θεωρώντας πως αυτά αποτελούν τα σημαντικότερα προβλήματα της αγοράς. Ωστόσο η κ. Διαμαντοπούλου εκτιμά πως η δι'εξοδος από την κρίση θα γίνει με στροφή στη γεωργία, την ενέργεια, τον τουρισμό και την έρευνα.

Αρνείται ωστόσο τον ισχυρισμό ότι στην Ελλάδα οι μισθοί είναι κατά 30-50% υψηλότεροι από ό,τι θα έπρεπε και τονίζει τις μειώσεις που έχουν γίνει, κατά 30% στον δημόσιο και κατά 25% στον ιδιωτικό τομέα, τη μείωση του κατώτατου μισθού, καθώς και τις απολύσεις υπαλλήλων και την κατάργηση χιλιάδων θέσεων εργασίας.

«Όχι σε επίτροπο λιτότητας»

Επιπλέον η κ. Διαμαντοπούλου χαρακτήρισε ως «μύθο» την εντύπωση ότι η Ελλάδα δεν δέχεται την βοήθεια που της προσφέρεται από το εξωτερικό για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, κυρίως στον τομέα της Δημόσιας Διοίκησης. Σε ότι αφορά όμως τον ορισμό επιτρόπου, η κ. Διαμαντοπούλου τονίζει πως «τίθεται ζήτημα εθνικής κυριαρχίας και εθνικής υπερηφάνειας» και υποστηρίζει την παροχή τεχνικής βοήθειας.

Αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σε σχέση με τις δηλώσεις του Κάρολου Παπούλια κατά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, η κ. Διαμαντοπούλου σημειώνει ότι αν και η ίδια συμφωνεί με την ουσία της τοποθέτησης του κ. Σόιμπλε (σ.σ. κατά της διενέργειας πρόωρων εκλογών), θεωρεί «αντιπαραγωγικό να λέγεται κάτι τέτοιο από κάποιον ξένο».

Τέλος, σε σχέση με την εξεικόνιση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ ως αξιωματικού των Ναζί, η οποία προβλήθηκε από ελληνικά ΜΜΕ, η υπουργός επισημαίνει ότι οι Έλληνες, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, γνωρίζουν ότι τα προβλήματα είναι ελληνικά και οφείλονται στην πολιτική και οικονομική κακοδιαχείριση πολλών ετών, προσθέτοντας πως «και αυτά όμως που γράφονται στις γερμανικές εφημερίδες και στα περιοδικά έχουν προσβάλει τον κόσμο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ