ΥΠΕΞ Κίνας: Πεκίνο και Ουάσινγκτον πρέπει να διαχειριστούν τις διαφορές τους μέσω διαλόγου - iefimerida.gr

ΥΠΕΞ Κίνας: Πεκίνο και Ουάσινγκτον πρέπει να διαχειριστούν τις διαφορές τους μέσω διαλόγου

O Γουάνγκ Γι/ Φωτογραφία AP images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Κίνα και οι ΗΠΑ θα πρέπει να διαχειριστούν τις διαφορές τους μέσω διαλόγου και διαβουλεύσεων, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γουάνγκ Γι.

Τα σχόλια του Γουάνγκ έγιναν κατά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Μάικ Πομπέο στο περιθώριο της συνόδου της Ένωσης των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).

«Η συνεργασία είναι η μοναδική σωστή επιλογή για την Κίνα και τις ΗΠΑ. Είναι επίσης η καθολική προσδοκία της διεθνούς κοινότητας», δήλωσε ο Γουάνγκ, προσθέτοντας ότι η αντιπαράθεση μπορεί να δημιουργήσει μόνο μια κατάσταση χωρίς νικητές, επιζήμια για την παγκόσμια ειρήνη, τη σταθερότητα και την ανάπτυξη.

Ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας δήλωσε ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να διαχειριστούν τις διαφορές τους και να επιλύσουν τα προβλήματά τους μέσω διαλόγου και διαβουλεύσεων με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και ισότιμα, ούτως ώστε οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ να προχωρήσουν τη σωστή κατεύθυνση.

Από την πλευρά του, ο Πομπέο δήλωσε ότι οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας είναι πολύ σημαντικές, προσθέτοντας ότι η αμερικανική πλευρά αναμένει ότι θα επιτύχουν και οι δύο χώρες και ότι δεν σκοπεύει να ανακόψει την ανάπτυξη της Κίνας. Υποσχέθηκε επίσης ότι η αμερικανική πλευρά θα εμμείνει στην πολιτική της Μίας Κίνας και ότι η θέση αυτή θα διατηρηθεί αμετάβλητη. Ζήτησε επίσης να καταβληθούν κοινές προσπάθειες και από τις δύο πλευρές προκειμένου να ενισχυθεί ο συντονισμός και η συνεργασία σε σημαντικά θέματα, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα των πυρηνικών στην κορεατική χερσόνησο.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κίνα Αμερική Γουάνγκ Γι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ