Πώς δημιουργείται το ενοχλητικό κότσι στο πόδι και τι να κάνεις για να απαλλαγείς γρήγορα και ανώδυνα - iefimerida.gr

Πώς δημιουργείται το ενοχλητικό κότσι στο πόδι και τι να κάνεις για να απαλλαγείς γρήγορα και ανώδυνα

Γυναικεία πόδια /Φωτογραφία: Φωτογραφία: Shuterstock/Africa Studio
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα πόδια μας είναι πολύ ευαίσθητα και πρέπει να τα προσέχουμε πολύ.

Ένα ενοχλητικό και άσχημο φαινόμενο που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι είναι το γνωστό μας κότσι. Μας δυσκολεύει στο να βάλουμε παπούτσια, να περπατήσουμε αλλά δεν μας αρέσει και αισθητικά πάνω στο πόδι μας. Ειδικά στα γυναικεία πόδια, που θέλουμε να είναι περιποιημένα και κομψά.

Το κότσι είναι μια δυσμορφία του μεγάλου δάχτυλου του ποδιού, που το αναγκάζει να μετατοπιστεί προς τα μέσα ενώ το κόκαλό του προς τα έξω. Πρόκειται, δηλαδή, για μια παραμόρφωση του οστού στη βάση του μεγάλου δάχτυλου του ποδιού.

Το 1/4 του πληθυσμού διαθέτει αυτές τις προεξοχές του οστού ενώ αυξάνεται στο 1/3 πάνω από τα 65 έτη. Συνοδεύεται συνήθως από πόνο και πρήξιμο στις αρθρώσεις, ωστόσο, κάποιοι άνθρωποι που έχουν κότσι δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα.

Δείτε πώς δημιουργείται το ενοχλητικό κότσι στο πόδι και τι να κάνεις για να απαλλαγείς γρήγορα και ανώδυνα στο bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κότσι πόδι δάχτυλο κόκαλο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ