«Ακτιβιστής» δηλώνει ο άνδρας που έκλεψε από υδραγωγείο καρχαρία με παιδικό καροτσάκι [βίντεο] - iefimerida.gr

«Ακτιβιστής» δηλώνει ο άνδρας που έκλεψε από υδραγωγείο καρχαρία με παιδικό καροτσάκι [βίντεο]

Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για την.... υγεία του καρχαρία λέει ότι ανησυχούσε ο άνδρας που έκλεψε προ ημερών το μήκους 60 εκ. κήτος από το ενυδρείο του Σαν Αντόνιο, το έντυσε «μωρό» και το έβγαλε έξω με παιδικό καροτσάκι!

Οι Αρχές απήγγειλαν στον Άντονι Σάνον κατηγορίες για κλοπή. Όπως φαίνεται σε βίντεο κλειστού κυκλώματος ο 38χρονος μαζί με δύο συνεργούς του, έναν άνδρα και μια γυναίκα, πλησίασαν μια ανοικτή δεξαμενή, όπου οι επισκέπτες του San Antonio Aquarium επιτρέπεται να ταϊζουν ή και να αγγίζουν ορισμένα είδη ψαριών. Άρπαξε από την ουρά έναν μικρό καρχαρία, οι άλλοι δύο τον τύλιξαν σε βρεγμένη κουβέρτα και μετά τον έβαλαν σ’ έναν κουβά τοποθετημένο σε παιδικό καροτσάκι. Οι τρεις ξεκίνησαν να φύγουν παριστάνοντας ότι κουβαλούν ένα μωρό, αφήνοντας πίσω τους ίχνη από τα νερά που έτρεχαν. Ένα μέλος του προσωπικού του ενυδρείου που αντιλήφθηκε τι συνέβη, τους ακολούθησε στο πάρκινγκ προσπαθώντας να τους κλείσει το δρόμο, αλλά ο Σάνον κατάφερε να ξεφύγει με τον καρχαρία μ’ένα φορτηγάκι.

Ο καρχαρίας, που οι υπεύθυνοι του ενυδρείου έχουν βαφτίσει "Miss Helen", βρέθηκε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας στο σπίτι του κι ο δράστης της κλοπής είπε σε τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο ότι «είναι ακτιβιστής, όχι εγκληματίας».

O 38χρονος Άντονι Σάνον (Φωτογραφία: Bexar County Sheriff's Office)

Υποστήριξε δε ότι ανησυχούσε για τις συνθήκες φιλοξενίας των ψαριών στο ενυδρείο και πήγε πριν από έναν μήνα να πάρει δείγματα νερού παριστάνοντας ότι είναι υπάλληλος εταιρείας χημικών.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ενυδρείου ο Σάνον επέστρεψε με τους συνεργούς του προ ημερών και άρχισαν να κατοπτεύουν το χώρο για πάνω από μία ώρα προτού προβούν στην κλοπή.

Η αστυνομία έφθασε στα ίχνη του, όταν εντόπισε το πορτοκαλί φορτηγάκι που χρησιμοποίησε ως όχημα διαφυγής, στην αυλή του σπιτιού του την περασμένη Δευτέρα. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας Τζόζεφ Σαλβάτζιο ο δράστης «προφανώς γνώριζε πώς να μεταχειρίζεται τέτοια είδη ζώων, αλλιώς γιατί να κλέψει τον καρχαρία. Όταν μπήκαμε στο χώρο στάθμευσής του και στο σπίτι του , θύμιζε πάρα πολύ ενυδρείο. Είχε πολλά θαλάσσια ζώα, γνώριζε τι έκανε, τα κρατούσε ζωντανά και τα μεγάλωνε. Σοκαριστήκαμε».

Employee’s show delight because #MissHelen is alright! #helensstorygetstodory #storyofhelenonellen #ellen #theellenshow #ellendegeneres #sharkthief #helenishome pic.twitter.com/OYqBmvmYkz

Ο Σάνον είπε οτι μετανιώνει για την κλοπή, αλλά υποστήριξε ότι μπορεί να δικαιολογήσει μια τέτοια ενέργεια «αν κινδυνεύει η ζωή» του ζώου. «Έχω μια αποστολή», είπε. «Δεν είναι μια αποστολή να κλέψω με στόχο το κέρδος, αλλά να προσφέρω καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και υγεία στο ψάρι».

Το ενυδρείο του Σαν Αντόνιο επισημαίνει σε ανακοίνωσή του ότι φροντίζει επιμελώς όλα τα ζώα που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του κι ότι η ποιότητα του νερού ελέγχεται σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΗΠΑ Σαν Αντόνιο Τέξας καρχαρίας κλοπή
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ