Παπαδημούλης: Είχε παρανομίες το ακίνητο με τους 27 νεκρούς στο Μάτι - iefimerida.gr

Παπαδημούλης: Είχε παρανομίες το ακίνητο με τους 27 νεκρούς στο Μάτι

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ατάραχη και παρά τις έντονες αντιδράσεις συνεχίζει η κυβέρνηση να αποποιείται των ευθυνών της για την τραγωδία στην Ανατολική Αττική.

Πιστός στην κυβερνητική γραμμή ότι για τους νεκρούς φταίνε τα αυθαίρετα και όχι οι αβλεψίες, λάθη και παραλήψεις των αρμοδίων, ο Δημήτρης Παπαδημούλης συμφωνεί με το ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «Εφημερίδα των Συντακτών» το οποίο έχει τίτλο «Οι παρανομίες στο ακίνητο με τους 27 νεκρούς».

Παπαδημούλης: Είχε παρανομίες το ακίνητο με τους 27 νεκρούς στο Μάτι | iefimerida.gr 0

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, το οποίο αναδημοσιεύει το συριζαϊκό σάιτ Left, τέσσερις παρανομίες έχουν εντοπιστεί στο παραθαλάσσιο ακίνητο στο Μάτι, όπου εγκλωβίστηκαν και βρήκαν τον θάνατο 27 άτομα, όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Σωκράτης Φάμελλος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.

«Εχει κατασκευαστεί παράνομα μάντρα, παρά το γεγονός ότι, με βάση το άρθρο 23 του νόμου 1338/1983, απαγορεύεται ρητά η περίφραξη σε ακίνητα που βρίσκονται σε ζώνη βάθους 500 μέτρων από την ακτή στις εκτός σχεδίου περιοχές. Με την ίδια διάταξη, οι μάντρες χαρακτηρίζονται αυθαίρετες και κατεδαφίζονται.

Μέσα στο ίδιο οικόπεδο έχουν εντοπιστεί τρία αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία δεν έχουν νομιμοποιηθεί με κάποιον από τους οκτώ νόμους που έχουν θεσπιστεί από το 1977.

Με πρωτόδικη απόφαση δικαστηρίου, το ακίνητο βρίσκεται μέσα σε δημόσια δασική έκταση. Αναμένεται η εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Με βάση το προεδρικό διάταγμα της 3ης Μαρτίου 2003 για τους εκτός σχεδίου οικισμούς στην ευρύτερη περιοχή των Μεσογείων, που φτάνει ώς τις ακτές του Ευβοϊκού, το μοιραίο ακίνητο βρίσκεται σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται ως ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων.

Το οικόπεδο βρίσκεται στην άκρη ενός γκρεμού ύψους περίπου έξι μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας και για να φτάσει κάποιος στη μικρή αμμουδιά που υπάρχει από κάτω πρέπει να κατέβει τα σκαλιά που έχουν κατασκευαστεί από χρόνια», γράφει η φιλοκυβερνητική εφημερίδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ