Ηγουμένη Λυρείου Ιδρύματος: Αν ήταν όλα τα παιδιά πως θα φεύγαμε γρήγορα; [βίντεο] - iefimerida.gr

Ηγουμένη Λυρείου Ιδρύματος: Αν ήταν όλα τα παιδιά πως θα φεύγαμε γρήγορα; [βίντεο]

Η ηγουμένη της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος και Διευθύντρια του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Θύμα» της πύρινης λαίλαπας που κατέκαψε την Ανατολική Αττική στις 23 Ιουλίου και στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον σε δεκάδες ανθρώπους, έπεσε και το Λύρειο Παιδικό Ίδρυμα, στον Νέο Βουτζά.

Οι υπεύθυνοι του Ιδρύματος έκαναν από την πρώτη στιγμή έκκληση για βοήθεια, προκειμένου τα άτυχα παιδιά να ξαναβρούν στέγη. Στο Λύρειο μένουν 45 παιδιά και 14 μοναχές. Ωστόσο ήταν τυχεροί. Γλίτωσαν όλοι, επειδή τα περισσότερα παιδιά έλειπαν σε κατασκηνώσεις.

Το κτίριο του Λυρείου Ιδρύματος έχει κριθεί ακατάλληλο, αφού εκτός από σοβαρές ζημιές που έχει υποστεί το κτίσμα, υπάρχουν και εξίσου σοβαρά και μεγάλα προβλήματα στην ύδρευση και την ηλεκτροδότηση.

«Ήταν πολύ λίγα τα παιδιά. Ευτυχώς που τα περισσότερα έλειπαν, γιατί δεν ξέρω με τον πανικό που θα έπιανε τα πιτσιρίκια αν θα μπορούσαμε να μετακινηθούμε τόσο γρήγορα». Είναι τα λόγια της ηγουμένης της Ι.Μ. Αγίας Τριάδος και Διευθύντριας του Λυρείου Παιδικού Ιδρύματος, Μοναχής Μαρίας που περιέγραψε στον Alpha όσα έγιναν την ώρα της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι το απόγευμα της 23ης Ιουλίου.

«Στο τελευταίο αυτοκίνητο με το οποίο φεύγαμε, η φωτιά είχε πιάσει ήδη έξω από τα πεύκα», λέει η ηγουμένη. Σώθηκαν όλοι, πλην του Σπύρου Κάκαρη, που έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να βοηθήσει. «Ο Σπύρος Κάκαρης έπαιζε με τα παιδιά, πήγαιναν σε αγώνες», λέει η ηγουμένη προσθέτοντας: «Εδωσε τη ζωή του να μας βοηθήσει. Ζούσε στον Μαραθώνα και ήρθε να βοηθήσει. Δεν έμενε εδώ».

«Δεν έχουμε χάσει τις ελπίδες μας»

Πάντως, η ηγουμένη του Λυρείου Ιδυματος δηλώνει αισιόδοξη για την αποκατάσταση του Ιδρύματος, καθώς έχει εκδηλωθεί κύμα αλληλεγγύης.

«Απλός κόσμος παίρνει και λέει ότι κατέθεσε 50 ευρώ, 100 ευρώ, 20 ευρώ. Είναι άνθρωποι που στερούνται και προσπαθούν να βοηθήσουν και είναι πολύ συγκινητικό. Σιγά-σιγά θα ξαναγίνουν. Δεν έχουμε χάσει τις ελπίδες μας. Και δεν μας αφήνει ο κόσμος να απελπιστούμε με τη βοήθεια που μας δίνει. Κάποια παιδιά που βγήκαν από εδώ έχουν κάνει οικογένειες, έχουν εγγόνια. Και τώρα ήρθαν ξανά να βοηθήσουν», επισημαίνει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ