Γιάννης Ντεσσές: Η απίθανη ιστορία του Ελληνα σχεδιαστή που ανέδειξε τον Guy Laroche και τον Valentino - iefimerida.gr

Γιάννης Ντεσσές: Η απίθανη ιστορία του Ελληνα σχεδιαστή που ανέδειξε τον Guy Laroche και τον Valentino

Δημιουργία του Γιάννη Ντεσσέ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στις 6 Αυγούστου του 1904 θα ερχόταν στη ζωή, στηνΑλεξάνδρεια της Αιγύπτου, ο Γιάννης Ντεσσές (Jean Dimitre Verginie Dessès) από Έλληνες γονείς.

Παιδί δημιουργικό, δραστήριο, καταπιανόταν με δεκάδες πράγματα. Μεταξύ άλλων, του άρεσε και να σχεδιάζει.

Μια μέρα ένα φόρεμα που πρόβαρε η μητέρα του, Βιργινία Ντεσσέ, παρουσίαζε πολλές ατέλειες στο ράψιμο. Η Μαρία δεν μπορούσε να πετύχει αυτό που ήθελε η κυρία της. Ο Γιάννης παρακολουθούσε με μεγάλη προσοχή. Το βλέμμα του δεν σταματούσε στις πτυχές του φορέματος που έβλεπε μπροστά του, αλλά προχωρούσε πολύ μακρύτερα, δημιουργώντας με την φαντασία του τις ιδανικές πτυχές και το ιδανικό σύνολο.

Άξαφνα είπε στην κυρία Ντεσσέ: «Μαμά εγώ θα σου δείξω πώς θα γίνει το φόρεμα». «Άφησέ μας να τελειώσουμε Γιαννάκη» του απάντησε η μητέρα του. «Μαμά έτσι που το φτιάχνετε το φόρεμα δεν θα τελειώσετε ποτέ. Αυτή η πιέτα δεν είναι στην θέση της και τα χαλάει όλα. Έπρεπε να είναι πιο ψηλά».

Τότε ο Γιάννης, μόλις 11 ετών, έσυρε την καρέκλα του κοντά στην μητέρα του και ανέβηκε πάνω όρθιος για να μπορέσει να επεξεργαστεί με άνεση το φόρεμα....

Διαβάστε το άρθρο για τη ζωή του Γιάννη Ντεσσέ, στο Bovary.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ γιαννης ντεσσες σχεδιαστής
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ