Στυλιανίδης: «Η Ελλάδα πρέπει να στραφεί στην Παιδεία για να βγει απ' την κρίση» - iefimerida.gr

Στυλιανίδης: «Η Ελλάδα πρέπει να στραφεί στην Παιδεία για να βγει απ' την κρίση»

Παιδεία
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ανάγκη η Ελλάδα να στραφεί στην Παιδεία προκειμένου να απαντήσει στην κρίση, επεσήμανε ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του με τίτλο «Όλα είναι θέμα Παιδείας»

.«Η Ελλάδα μπορεί και σήμερα, όπως μπορούσε πάντα. Η απάντηση στην κρίση είναι θέμα Παιδείας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός.

Το βιβλίο του, που περιέχει στοιχεία πολιτική αυτοβιογραφίας, περιγράφει την προσπάθεια που ξεκίνησε ο ίδιος το 2007, κατά την παραμονή του επί 15 μήνες στο υπουργείο Παιδείας, με στόχο, όπως αναφέρει, «μια Παιδεία που δεν ταυτίζεται μόνον με την εκπαίδευση και την οικονομία της γνώσης, αλλά χτίζει μια σύγχρονη εθνική συνείδηση».

Ο χαιρετισμός του συγγραφέα ήταν έντονα φορτισμένος συναισθηματικά. Ο κ. Στυλιανίδης αφιέρωσε το βιβλίο στη μνήμη του πατέρα του, ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα.

Η παρουσίαση έγινε από τους εκπαιδευτικούς Κώστα Μανάφη, σύμβουλο των εκδόσεων ιδρύματος Ευγενίδου, Δημήτρη Μπουραντά, καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αλέξανδρο Κόπτση, δάσκαλο και τον μουσικοσυνθέτη Μίμη Πλέσσα, ο οποίος είχε αναλάβει την ευθύνη των μουσικών σχολείων επί υπουργίας Στυλιανίδη. Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Βασίλης Χιώτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ