ΣΕΠΕΕ: Αύξηση εξαγωγών ελληνικών ενδυμάτων και κλωστοϋφαντουργίας - iefimerida.gr

ΣΕΠΕΕ: Αύξηση εξαγωγών ελληνικών ενδυμάτων και κλωστοϋφαντουργίας

Κάμψη σημειώνουν οι εξαγωγές στο βαμβάκι
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αύξηση, σε ποσοστό 4,1%, παρουσίασε στο πρώτο πεντάμηνο φέτος η αξία των εξαγωγών ελληνικών ενδυμάτων και διαμορφώθηκε σε 265 εκατ. ευρώ, από 254 εκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017.

Αυτό επισημαίνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής και Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ).

«Η καλή πορεία του πρώτου πενταμήνου 2018, αποτελεί συνέχεια του 2017, που ήταν η καλύτερη εξαγωγική χρονιά μετά το 2010", υπογραμμίζει ο ΣΕΠΕΕ, διευκρινίζοντας, ωστόσο ότι η πορεία των εξαγωγών, στο τρίμηνο Μαρτίου - Μαΐου 2018, δεν εμφάνισε τον ίδιο δυναμισμό, συγκριτικά με το πρώτο δίμηνο (Ιανουάριος - Φεβρουάριος) του έτους.

Εξάλλου, άνοδο κατά 1,6%, παρουσίασαν στο πρώτο πεντάμηνο φέτος και οι εξαγωγές της κλωστοϋφαντουργίας, φτάνοντας σε αξία στο ποσό των 170 εκατ. ευρώ, έναντι του αντίστοιχου περσινού διαστήματος.

Στον αντίποδα, κάμψη, σε ποσοστό 14,1%, σημείωσαν στο προαναφερόμενο διάστημα οι εξαγωγές βαμβακιού και διαμορφώθηκαν σε 145 εκατ. ευρώ.
Η πτώση των εξαγωγών βαμβακιού, σύμφωνα με τον ΣΕΠΕΕ, οφείλεται κυρίως «σε λόγους στρατηγικής των εταιρειών, με στόχο την εξασφάλιση καλύτερων τιμών». Συνολικά οι εξαγωγές της αλυσίδας ένδυσης - κλωστοϋφαντουργίας στο πρώτο πεντάμηνο φέτος, ανήλθαν σε 580 εκατ. ευρώ, έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Αναφορικά με την πορεία των εισαγωγών ενδυμάτων στην ελληνική αγορά, κατά το προαναφερόμενο διάστημα, ο ΣΕΠΕΕ αναφέρει ότι σημείωσαν μικρή άνοδο, της τάξης του 0,8%, με την αξία τους να διαμορφώνεται σε 718 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά την εγχώρια αγορά, σύμφωνα με τα στοιχεία του πρώτου φετινού πενταμήνου, οι πωλήσεις χονδρικής βελτιώθηκαν σε ποσοστό 2,2%, ενώ άνοδο, κατά 2,1%, κατέγραψαν οι πωλήσεις λιανικής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ